Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κλείσε αυτή την πόρτα !

 


Δεν πρέπει να ξεχνάς πως και η επίθεση και η φυγή αποτελούν μέρος της μάχης. Αυτό που δε βοηθάει είναι το να στέκεις παραλυμένος από το φόβο.
Το ημερολόγιο ενός μάγου - Paulo Coelho



Θάρρος. Ξεκινώντας το ταξίδι με αυτή τη λέξη και συνεχίζοντας με πίστη στο Θεό, θα φτάσεις εκεί όπου έχεις ανάγκη να φτάσεις.
 Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός - Paulo Coelho



Η ατολμία, ξέρεις, είναι κάτι που πληρώνεται όταν φτάσει κανείς στα γηρατειά. Τότε αρχίζει να σκέφτεται αυτά που θα μπορούσε να είχε κάνει και δεν τα έκανε ποτέ. Αρχίζει να βλέπει τη σίγουρη και ήσυχη ζωή του σαν μια αδιάκοπη σειρά από κενά κι απώλειες. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει σ' αυτήν τόσα πράγματα και, αντίθετα, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια άχρωμη ροή του χρόνου κι αυτό ήταν όλο. Τώρα το ξέρω, η αγάπη απαιτεί δύναμη. Πρέπει να είναι κανείς θαρραλέος για ν' αγαπήσει.


Για μια μόνο φωνή - Susana Tamaro



Το κάθε μονοπάτι είναι ένα από εκατομμύρια μονοπάτια. Γι' αυτό πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι ένα μονοπάτι δεν είναι παρά ένα μονοπάτι. Αν αισθάνεσαι πως δεν πρέπει να το ακολουθήσεις, δε χρειάζεται να το ακολουθήσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Κάθε μονοπάτι δεν είναι παρά ένα μονοπάτι. Δεν προσβάλλεις ούτε τον εαυτό σου ούτε τους άλλους αν το παρατήσεις, αφού έτσι σου λέει η καρδιά σου να κάνεις. Όμως η απόφασή σου να μείνεις στο μονοπάτι ή να φύγεις πρέπει να είναι ελεύθερη από φόβο ή φιλοδοξία. Σε προειδοποιώ: κοίταξε καλά και προσεχτικά το κάθε μονοπάτι. Δοκίμασέ το όσες φορές το νομίζεις απαραίτητο. Μετά κάνε στον εαυτό σου και μόνο στον εαυτό σου αυτό το ερώτημα: Έχει καρδιά αυτό το μονοπάτι; Όλα τα μονοπάτια ίδια είναι. Δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν μέσα από το λόγγο ή μέσα στο λόγγο ή κάτω από το λόγγο. Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτό το μονοπάτι έχει καρδιά. Αν έχει, τότε είναι καλό. Αν δεν έχει είναι άχρηστο.

Οι διδασκαλίες του Δον Χουάν - Καστανέντα



Μήπως είναι καιρός να κλείσεις κάποιες πόρτες ;
Όχι λόγω υπερηφάνειας, εγωισμού ή αλαζονείας
αλλά απλώς και μόνο επειδή δεν οδηγούν πουθενά !

Paulo Coelho



Χρειάζεται τελικά να καλλιεργηθεί αυτή η σπουδαία εσωτερική ικανότητα που ονομάζεται Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Η για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε πότε μια κατάσταση φτάνει στο τέλος της και πότε η διαδρομή μας πρέπει να αλλάξει. Αν επιμένουμε να παραμένουμε στην ίδια κατάσταση περισσότερο από τον απαραίτητο χρόνο, όχι μόνο γινόμαστε δυστυχισμένοι αλλά χάνουμε και την ευκαιρία να έλξουμε νέες αναζωογονητικές συνθήκες στη ζωή μας.

Κλείσε λοιπόν την πόρτα, άλλαξε το δίσκο, καθάρισε τη σκόνη απ’ τη ζωή σου, κλείσε τον κύκλο, όποιο όνομα κι αν του δίνεις, αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσεις πίσω σου τις σκηνές της ζωής σου που έχουν πια τελειώσει. Όχι λόγω υπερηφάνειας, εγωισμού ή αλαζονείας όπως λέει ο Coelho, αλλά επειδή δεν ταιριάζουν πια στη ζωή σου. Είναι πια παρελθόν… Τώρα πια αποκτά νόημα η ρήση του Χριστού “άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους” που δε σημαίνει κάτι άλλο παρά ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...