Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το μήνυμα της σταύρωσης




Αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, το πάθος, ο πόνος, ο ατομικός "Γολγοθάς" και η σταύρωση. Ο θάνατος στον Σταυρό συμβολίζει την μετάβαση από μια ζωή βασισμένη στην ταύτιση με το εγώ και τις ψευδαισθήσεις της μη συνειδητής ύπαρξης, σε μια ανώτερη κατάσταση ύπαρξης συνδεδεμένης με την αληθινή ουσία μας, με το Ένα με την Αγάπη.


Είναι ο Θάνατος που προηγείται της κάθε ανάστασης. Το κομμάτι μας που πρέπει να πεθάνει, το ταυτισμένο με το εγώ, το βυθισμένο στις ψευδαισθήσεις της ανεπάρκειας, της αδυναμίας, της υπό όρους αγάπης, της έλλειψης, της μοναξιάς, του φόβου, της χωριστικότητας. Όλα αυτά χρειάζεται να σταυρώσουμε και να απαρνηθούμε.



Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας




«...Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει το Γολγοθά του. Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δε φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά -θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους- να σταυρωθούν, ν' αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης. 'Αλλον δεν έχει. ....» 

 

Νίκος Καζαντζάκης  (Αναφορά στον Γκρέκο)




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

2 σχόλια:

Margo είπε...

Στην συνεχή πορεία προς τον σταυρό πολύτιμος οδηγός εσύ Δημήτρη μου.
Καλή Ανάσταση!

delta είπε...

Συνοδοιπόροι στα τυφλά βαδίζουμε χέρι με χέρι Μαρία μου. Ποιος είμαι εγώ να οδηγήσω;

Ανάσταση Ψυχής εύχομαι

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...