Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αποστολή Άνθρωπος - Mission Anthropos



Δεν ελπίζω τίποτα,

Δεν φοβούμαι τίποτα,

Είμαι Λεύτερος.

Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


Η ελπίδα γεννάτε από το μυαλό και την αδιάκοπη ανάγκη του για άμυνα. Το μυαλό προσπαθεί να διατηρήσει την πλαστή εικόνα που έχει δημιουργήσει για το Εγώ. Ένα Εγώ που απέχει μίλια από το Είναι μας και από το εδωνά-Είναι. Αυτή η ψευδή βίωση του τωρινού πόνου ζει και τρέφεται από την μάταια ελπίδα του μέλλοντος. Στο μέλλον θα φτιάξουν οι καταστάσεις, αυτή είναι η κυρίαρχη σκέψη που μας ποτίζει και μας μεθά ο νους. Αυτή η μέθη είναι που μας κρατά ανίκανους να πράξουμε στο Τώρα και μας απομακρύνει από την μέθεξη. Μέσα από αυτή την πλάνη καταφέραμε και διαστρεβλώσαμε την σοφή λαϊκή ρήση: η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η ρήση μας λέει ξεκάθαρα για την δύναμη της ελπίδας και την αντοχή της στην φόνευση. Συνεπώς είναι η ελπίδα αυτή που θα πεθάνει τελευταία πριν την απελευθέρωση μας.

Παρόλα αυτά, η ελπίδα έχει και την φωτεινή της πλευρά. 


Mission Άνθρωπος

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν τον δρόμο της αλλαγής από τον ατομικισμό στον ανθρωποκεντρισμό και στον αλτρουισμό, τόσο η άσβεστη φλόγα της ελπίδας της αναγέννησης του ανθρώπου θα σιγοκαίει. Τότε η ελπίδα δεν είναι μάταιη εικόνα και σκέψη του μυαλού αλλά μια υπαρκτή πράξη μεταστροφής. Τότε η νέα αυτή συνείδηση δημιουργεί ένα υπαρκτό πρότυπο προς μίμηση. Ένα πρότυπο που δεν έχει ανάγκη επιβράβευσης αλλά ανάγκη για την συνδρομή μας. Γιατί όσο εμείς επιβραβεύουμε πράξεις άλλων... δεν πράττουμε!  

Δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε δίπλα μας.  
.
Καλούμαστε λοιπόν αγαπητοί μου να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον συνάνθρωπο μας και να δράσουμε στο Τώρα. Να δράσουμε εμείς, ακόμα και με τις λιγοστές δυνάμεις μας.

.


Η ατομική μας δράση και συνεισφορά στο σύνολο είναι αυτή που θα δώσει ελπίδα και σε άλλους για να κυνηγήσουν την αλλαγή. Βέβαια, η δράση μας είναι αυτή που θα δώσει δύναμη και νόημα στα τόσα πολλά λόγια και ιδέες που γράφουμε και λέμε καθημερινά σε διάφορα κρεσέντο πνευματικότητας. Κάνοντας πράξη όσα πρεσβεύουμε νοητικά θα αισθανθούμε την ζωτική ενέργεια να μας κατακλύζει και θα νοιώσουμε το ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ. Γιατί καλό το πράττειν, αλλά καλύτερο το πράττειν συνειδητά.


Με αποστολή τον άνθρωπο... ιδρύθηκε η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η οργάνωση είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία  με σκοπό την δωρεάν προσφορα ιατρικής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη σε κάθε γωνιά της γης χωρίς καμία διάκριση. Από την Αιθιοπία έως τα χωριά της Ξάνθης και της Ελλάδας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την Αποστολή Άνθρωπος:
στον ιστοχώρο τους http://www.missionanthropos.com/
στο F.B. facebook
.
Κάντε κλίκ στους συνδέσμους


Ζωγραφιά από παιδί που εμβολιάστηκε στην Ξάνθη.
.
Αγαπητοί αναγνώστες και συνοδοιπόροι του Ξάνθη Φιλοσοφείν, ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας στην Αποστολή Άνθρωπος και ας σταθούμε δίπλα τους αρωγοί σε κάθε τους ενέργεια, σε κάθε τους πράξη, σε κάθε τους ανάγκη. Κάθε φορά που η Αποστολή Άνθρωπος θα ταξιδεύει σε μια γωνιά της Ελλάδας, ας βρίσκει εθελοντές του Ξάνθη Φιλοσοφείν.
.

Εμβολιασμός παιδιών στον Δ. Τοπείρου Ξάνθης
.

Με γνώμονα το ότι ο άνθρωπος είναι η ανθρωπότητα και η ανθρωπότητα είναι ο άνθρωπος, ας δούμε τον συνάνθρωπο μας που πόνα σαν το είδωλο μας μέσα από έναν καθρέπτη. Ας πάρει σάρκα και οστά το παγκόσμιο χωριό μέσα από την αλληλοβοήθεια και τον αλληλοσεβασμό.


Παρακάτω παρατίθεται η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης "Ταξιδεύοντας με την Μάγια" της Μάγιας Τσόκλη, με την Αποστολή Άνθρωπος στην Αιθιοπία

Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο




2 σχόλια:

delta είπε...

Ίσως δεν έχουμε ανάγκη τελικά από ελπίδα αλλά από ορθά πρότυπα για να τα ακολουθήσουμε. Πρότυπα δράσης που δε θα δώσουν ελπίδα σε άλλους να κυνηγήσουν την αλλαγή αλλά θα τους δείξουν τον τρόπο για να την πετύχουν. Πρότυπα δράσης που αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε απελπιστικές συνθήκες και ανυπέρβλητες δυσκολίες το θείο κομμάτι που κατοικεί στον πυρήνα του ανθρώπου δεν παύει ποτέ να τον δονεί και να προσπαθεί να τον αφυπνίσει απ’ τον βαθύ του ύπνο.

Καλή η φιλοσοφία, καλός ο εσωτερισμός αλλά αν δεν συνοδεύεται από ορθή δράση και προσφορά προς τον συνάνθρωπο καμία αξία δεν έχει. Αν για παράδειγμα γνωρίζουμε όλες τις θεωρίες για το τι είναι η καλοσύνη και φανταζόμαστε διάφορα για τον εαυτό μας, δεν έχουμε παρά ένα παράσιτο μέσα μας. Είναι εντελώς διαφορετικό το να είμαστε ειλικρινά και αυθεντικά καλοί άνθρωποι. Κι αυτό θα πιστοποιηθεί όταν η κάθε δράση μας θα χρωματίζεται από την ποιότητα της καλοσύνης. Το ΕΙΝΑΙ κρίνεται από το ΠΡΑΤΤΕΙΝ. Δυστυχώς όλοι μας γνωρίζουμε πολλούς χομπίστες εσωτεριστές που όλες τους οι πράξεις δεν αποσκοπούν παρά στην ενίσχυση του εγωκεντρικού τους εαυτού. Γι’ αυτούς ισχύει η ρήση «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Πρώτα θα πεθάνουν αυτοί κι ύστερα η ελπίδα ότι κάποτε θα ξυπνήσουν.

Αισθάνομαι περήφανος ιδιαίτερα για σένα φίλε Μορφέα όπως και για τους άλλους συνοδοιπόρους του Ξάνθη Φιλοσοφείν που αν και περνάτε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές αυτό το διάστημα στη ζωή σας, συνδράματε ουσιαστικά στη ευγενική δράση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Όπως θα έλεγε ο Μένανδρος : “Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η”. Πόσο όμορφος είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπος. Ας μη αφήσουμε λοιπόν την κρίση να σβήσει την ανθρωπιά μας. Εύγε και για τη δράση και τις σκέψεις σου. Εξάλλου η ορθή δράση είναι ΠΑΝΤΑ απόρροια της ορθής σκέψης.

morfeas είπε...

Αγαπητέ @Delta καλημέρα,
με κάνεις να αισθάνομαι άβολα με τα καλά σου λόγια. Αισθάνομαι άβολα γιατί τα καλά λόγια θα έπρεπε να απεθύνονται αποκλειστικά στους ανθρώπους της οργάνωσης οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα και συνεχόμενα.

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου @Delta,"Το ΕΙΝΑΙ κρίνεται από το ΠΡΑΤΤΕΙΝ"
Ο άνθρωπος είναι δια του γίγνεσθαι. Το γίγνεσθαι επειδή έχει μια δυναμική δίνει στο είναι μια πολυποίκιλη μεταβλητότητα. Ή δυναμική του γίγνεσθαι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου. Έτσι ο άνθρωπος έχει την αποκλειστική ευθύνη της αυτοεπιλογής του. Συνεπώς το είναι αποκτά ουσία δια του ελεύθερου πράττειν.
Δυστυχώς όμως η ελευθερία είναι πλέον σαν την μύτη μας!!! Η μύτη μας είναι πάντα εκεί στο πρόσωπο μας, αλλά δεν την βλέπουμε γιατί ο εγκέφαλος μας επιλέγει να απορρίπτει την συγκεκριμένη πληροφορία! Έτσι και η ελευθερία είναι παρούσα αλλά επιλέγει το μυαλό μας να την αποκρύπτει!

Εύχομαι σε όλους ένα καλό Σαββατοκύριακο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...