Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο μοναδικός εχθρός σου




Μπορεί να νιώθεις παγιδευμένος από τη ζωή και τις συνθήκες της ζωής σου. Βαθιά όμως μέσα σου γνωρίζεις τι είναι αυτό που αποφεύγεις να δεις όταν χρησιμοποιείς τις εξωτερικές συνθήκες ως δικαιολογία για την κατάσταση που βρίσκεσαι: ο εαυτός σου, αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που θεωρείς ότι είναι πραγματικό και αληθινό για σένα. Για να δεις αυτό που χρόνια  αποφεύγεις θα πρέπει εσύ να επιλέξεις  να το δεις και τότε η αλήθεια θα σε ελευθερώσει.


Το μόνο πραγματικό εμπόδιο, το μόνο πράγμα που δε σ’ αφήνει να αλλάξεις, που σ’ εμποδίζει να προχωρήσεις, που σε κρατάει δέσμιο, είσαι εσύ, είναι οι δικές σου σκέψεις, είναι οι δικές σου λανθασμένες πεποιθήσεις. Ο μοναδικός αληθινός εχθρός σου βρίσκεται τόσο κοντά σου! - Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ! Κι έρχεται μετά από ατέρμονες προσπάθειες μια στιγμή διαύγειας στη ζωή σου, που η πρεσβυωπία σου μηδενίζει,  που η όρασή σου έστω προσωρινά καθαρίζει , και τότε συνειδητοποιείς ότι δε χρειάζεται να ελευθερωθείς πια. Είσαι ελεύθερος. Ήσουν πάντα ελεύθερος. Απλώς οφείλεις τώρα να αρχίσεις να ζεις ελεύθερα πια. Οφείλεις να βιώσεις την ελευθερία σου.


 
Μού 'πε ο εχθρός μου, "Αγάπα τον εχθρό σου".
Κι εγώ υπάκουσα κι αγάπησα τον εαυτό μου.

Kahlil Gibran



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

4 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

εχθρός σου.. ναι σίγουρα.. αλλά και φίλος.. για νάμαστε και λίγο αισιόδοξοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω εδώ ότι αυτός που θεωρείτε ο σοφότερος άνθρωπος όλου του κόσμου όλων των εποχών , ο Σωκράτης , μας έχει «δώσει» το γνωστότερο ρητό όλων των εποχών , «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» .
Αυτό πολύ απλά μας λέει ότι κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει με βεβαιότητα οτιδήποτε. Αναλογιστείτε λοιπόν κατά πόσο είναι σωστό ή ώριμο να πιστεύετε έτοιμες σερβιρισμένες αλήθειες.
---------------------
Όπως και να έχει , το θέμα δεν είναι τι νομίζω εγώ ή ο Α ή ο Β αλλά τι νομίζει ο καθένας μας. Και απώτερος ή και ανώτερος σκοπός μας , νομίζω , είναι να συνδυάσουμε τις απόψεις μας ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινή άποψη με σκοπό μια κοινή αλήθεια που την θέλουμε , την χρειαζόμαστε κάτω ειδικά από τις παρούσες συνθήκες και την οποία οφείλουμε να κληροδοτήσουμε σε ένα νέο πραγματικό κοινωνικό σύνολο ΧΩΡΙΣ δογματισμούς και χωρίς βεβαίως να θεωρούμε ότι αυτή η αλήθεια που έγινε κοινή και άρα πραγματικότητα μέσο του κοινού μας οράματος είναι η μοναδική ! Είναι απλά η αλήθεια που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ εμείς σαν κοινωνικό σύνολο επειδή την θέλουμε και την αποδεχόμαστε.
----------
Aποσπασματα απο αρθρο μου
Θνητος

delta είπε...

@ Paraskevi Malouxou

Ο μικρός, εγωιστικός μας εαυτός, γιατί σ’ αυτόν αναφερόμαστε Παρασκευή μου, αυτός που είναι η αιτία διαχωρισμού μας από το Όλον, το ψεύτικο και πρόσκαιρο αυτό δημιούργημα της φαντασίας μας δεν μπορεί ποτέ να είναι σύμμαχός μας.

delta είπε...

@ Θνητός

Καλημέρα Θνητέ

Οι έτοιμες και σερβιρισμένες «αλήθειες» δεν είναι παρά ψέματα. Οι έτοιμες και σερβιρισμένες «αλήθειες» δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η Αλήθεια. Μια η Αλήθεια και μπορεί ο καθένας μας μόνος του να την προσεγγίσει μέσα από το δρόμο της καρδιάς του. Δε θα μπορέσει ο άνθρωπος να την κατανοήσει ή να την εξηγήσει ποτέ πλήρως. Ο υλικός του φορέας νομίζω πως δεν είναι κατασκευασμένος για να αντέξει την πλήρη γνώση του Φωτός. Μπορεί όμως να βιώσει τις ακτίνες του. Σίγουρα ο συνδυασμός των απόψεων μέσα από τις οποίες ο καθένας μας κατανοεί την Αλήθεια μπορεί να βοηθήσει στην προσέγγιση της.

Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Χρήσιμες πάντα οι τοποθετήσεις σου. Να είσαι καλά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...