Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μια δική μου ματιά στα δρώμενα


της Ελένης Μορφοπούλου


ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, στην οποία αποδίδεται και η οικονομική κρίση (και τα μέτρα μείωσης του πληθυσμού) Η κρίση, όμως είναι πρωτίστως κρίση Αξιών. Οι ανθρώπινες Αξίες τέθηκαν εκποδών, χάριν της υλικής «πραγματικότητας», χάριν της επίδειξης και της επιβολής μιας δήθεν προσωπικότητας. Ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα δρέπει τους καρπούς των πράξεων και παραλείψεών του που προκάλεσαν πόνο ή και φρίκη, Η σφαγή συνανθρώπων, η εγκατάλειψη συνανθρώπων στον βέβαιο αφανισμό τους από πείνα, λειψυδρία αποτελούν έγκλημα δια παραλείψεως τελεσθέν αλλά ο βαθμός συμμετοχής μας ,ποικίλει (αφού το πρόβλημα της φτώχειας της δυστυχίας ήταν μακριά μας, μας το έφερε ας πούμε η ζωή κοντά, για να το δούμε καλύτερα).

Ένα άλλο έγκλημα που τελείται και στις ημέρες μας-ενώ είμαστε πλέον εξελιγμένα όντα- είναι η σφαγή τεράστιου πληθυσμού ζώων. Το προηγούμενο Πάσχα των Ελλήνων, ήταν α ν α τα ρ ι χι α σ τ ι κ ό !!!

Τόνοι, άπειροι τόνοι, σφαγιασμένων προβάτων κατσικών, ποταμοί αίματος, χάριν της πιο Ιερής Εορτής!!!! (προσαρμοσμένης όμως σε εβραϊκό έθιμο που εξυπηρετεί και νομιμοποιεί την βία).



Σε ένα βίντεο (που δεν μπορώ να καταλάβω πως άντεξα και το είδα πριν λιποθυμήσω) κάποια λεβεντόπαιδα στην Νορμανδία, κολυμπούσαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!! μέσα στο αίμα των χιλιάδων δελφινιών που είχαν σφαγιάσει, υπό το βλέμμα και τον θαυμασμό εκατοντάδων <πολιτών> της β. Ευρώπης!!!

Πέραν του αν ισχύει ο νόμος της ανταποδοτικότητας ή όχι, είμαστε υπαίτιοι του ότι για την εκτροφή των δισεκατομμυρίων ζώων, που προορίζονται για την διατροφή (sic) κάποιων “καλοφαγάδων” καλλιεργούνται απέραντες εκτάσεις ή διατίθενται δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης για το πότισμα των εκτάσεων αυτών καθώς και των εκτρεφόμενων ζώων, δαπανώνται ποταμοί νερού που ελαττώνουν σημαντικά τους υδάτινους πόρους. Εκθέσεις του ΟΗΕ που είχαν αποκαλύψει προ δεκαετίας περίπου, τους ως άνω λόγους της (τότε επερχόμενης) οικονομικής κρίσης, δεν ξαναείδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο Θεός, ΟΛΑ κατ’ Οικονομίαν εποίησεν. Τα ζώα έχουν έλθει σε ύπαρξη για να ζήσουν τη δική τους ζωή . Κι ο αριθμός τους είναι ανάλογος με τον τόπο και τον χρόνο. Η δημιουργία υπερπληθυσμού τους ενδεχομένως να επέφερε και την ανθρώπινη πληθυσμιακή έκρηξη για την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Σε όσους καταναλώνουν κρέας, ας απευθυνθεί μια έκκληση:
Ελαττώστε την κατανάλωση μέχρι να την καταργήσετε!!



Ας ευχόμαστε αδιαλείπτως

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ


Με Αγάπη
Ελένη Του




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...