Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Oι συνέπειες των λόγων, των σκέψεων και των φόβων μας σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ανθρωπότητας


Είμαστε συνδεδεμένοι με τα πάντα στο Σύμπαν. Δεν υπάρχει τίποτα του οποίου δεν είμαστε μέρος, τα πάντα ρέουν μέσα από εμάς και προς εμάς. Οι ενέργειές μας, οι σκέψεις μας, τα λόγια μας κυλούν μέσα από κάθε ζωντανή ύπαρξη της Γης, αντηχώντας το σύμπαν προς το σύμπαν. Δεν υπάρχει τέλος σε μας, ούτε αρχή, αλλά μια συνεχής ροή φωτός, που αλλάζει τη μορφή του ξανά και ξανά. Σε κάθε μας ενσάρκωση βρισκόμαστε σε διαδικασία συνεχούς τελειοποίησης της μορφής μας. Έχουμε λάβει αμέτρητες μορφές, προκαλώντας σκόπιμα τον εαυτό μας να λάβει περισσότερες, καθώς ταξιδεύουμε στους αστρικούς λαβύρινθους για την επιστροφή μας στην Πηγή, γνωρίζοντας βαθιά μέσα μας πως δεν υπάρχει αποτυχία σε αυτό το είδος της ύπαρξης, μόνο εξέλιξη.



Η παράδοση στην Ύπαρξη φέρνει τον Παράδεισο στη Γη


Καθώς φθάνουμε στο απόγειό μας σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης και εξέλιξης, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ποιες είναι οι συνέπειες των λόγων, των σκέψεων και των φόβων μας σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ανθρωπότητας. Έχουμε την τάση να μιλάμε τυχαία, να δημιουργούμε από ιδιοτροπία, να προφητεύουμε από φόβο. Μιλάμε όπως τα παιδιά του σχολείου, νομίζοντας ότι τα λόγια μας δεν σημαίνουν τίποτα, μη συνειδητοποιώντας ότι οι κόσμοι δημιουργήθηκαν από ένα λόγο, μια σκέψη, μια διαταγή. Μέσα μας βρίσκεται η δύναμη να καταστρέψουμε τα πάντα ή να δημιουργήσουμε μια ουτοπία, ένα παράδεισο στη Γη. Με τα επιπόλαια λόγια μας ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ τις ζωές μας, τα οικονομικά μας, την υγεία μας, τους γάμους μας και το μέλλον μας.



Αγάπη είναι η δύναμη που μας βοηθάει να ανθίσουμε

Κάθε σκέψη που έχετε είναι ζωντανή. Κάθε λέξη που λέτε, την φέρνετε σε ύπαρξη, τη γεννάτε. Την απελευθερώνετε από τον εσωτερικό της χώρο. Ακριβώς όπως θα αφήνατε να φύγει το Τζίνι από το μπουκάλι, τα λόγια σας, οι σκέψεις σας περιμένουνε για την εντολή σας, για να έρθουν στον κόσμο της ύλης και να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, να δημιουργήσουν! Όλη η δημιουργία γίνεται από εσάς, για εσάς, και μέσα από εσάς! Ο χρόνος μεταξύ σκέψης και φανέρωσης γίνεται ολοένα και μικρότερος, αναγκάζοντας όλους να προσέχουν πολύ καθώς περνούν από το διάδρομο καθρεφτισμού της ευθύνης. Είναι εκεί που οι εκφρασμένες με λόγια σκέψεις μας ταρακουνούν τον ίδιο τον πυρήνα των ψυχών μας. Αναρωτιόμαστε μετά, ‘εμείς δημιουργήσαμε μια τέτοια θύελλα; Κάθε κατάσταση είναι δικό μας κατασκεύασμα, μια τέλεια, μεστή δημιουργία, υπογραμμισμένη, ανοιγμένη και δοσμένη με ειδική παραγγελία από το λαό για το λαό.




Κάθε μορφή ζωής ακτινοβολεί από φως

Αυτό το κάνουμε ως χώρες, άτομα, οικογένειες, ήπειροι, κόσμοι. Τόσο πολλές ευκαιρίες για να μάθουμε και να εξελιχθούμε μη γνωρίζοντας τη δύναμη του εργαλείου που κρατάμε στα χέρια. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την εκπλήρωση των αρχαίων και βιβλικών προφητειών. Πιστεύοντας σε κάποιο επίπεδο ότι εκείνοι του παρελθόντος γνώριζαν πολλά περισσότερα από εμάς. Δίνοντας τη δύναμή μας και τον κόσμο μας μακριά στα θαμμένα οστά του παρελθόντος. Αν οι ίδιοι άνθρωποι προφήτευαν σήμερα, θα γελάγαμε μαζί τους και θα τους θεωρούσαμε εκκεντρικούς, ή μέλη κάποιας λατρείας. Μη τιμώντας τα λόγια ή τους φόβους τους. Ο εξωτερικός κόσμος καθρεφτίζει τις εσωτερικές σκέψεις και διαλόγους μας. Η ζωή δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε μας, είναι κάτι που δημιουργούμε, συνεχώς. Γνωρίζοντας ότι μπορούμε – και το κάνουμε – να δημιουργούμε συλλογικά, ας γίνουμε πολυάσχολοι και ας δημιουργήσουμε έναν κόσμο αρμονίας. Ας κοιτάξουμε το ποτήρι του κόσμου και ας το δούμε γεμάτο αντί για μισοάδειο ή με μισή καρδιά. Όλη η Ζωή ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας. Το να γνωρίζουμε πόσο ισχυρές είναι οι λέξεις μας 24 ώρες την ημέρα μέσα στην αιωνιότητα, είναι σαν να τοποθετούμε ένα διάφραγμα ρύθμισης της έντασης (damper) στα αστεία που γίνονται γύρω μας. Αυτό που θα πούμε ακόμα και παίζοντας ή αστειευόμενοι, θα δημιουργήσει ένα κυματισμό μέσα στο χώρο και το χρόνο. Αυτό που θα διατάξουμε για κάποιον άλλο, θα το κάνουμε δώρο στον εαυτό μας. Οι θυμοί, οι φόβοι, οι ζήλιες μας ζωντανεύουν και μας κλωτσάνε από πίσω για να πάρουν την προσοχή μας. Είστε σήμερα εκεί όπου σας έφεραν οι σκέψεις σας. Θα βρεθείτε αύριο εκεί όπου θα σας πάνε οι σκέψεις σας.




Θάνατος είναι ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα

Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας είναι οι σπόροι που θα αποδώσουν αντίστοιχους καρπούς. Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της σύγχρονης φυσικής είναι ότι ο παρατηρητής επηρεάζει το αντικείμενο της παρατήρησης. Το σύμπαν δεν κρίνει τι είναι καλό ή κακό για μας. Ερμηνεύει όλα τα συναισθηματικά σήματα που εκπέμπουμε όπως πρέπει, γι’ αυτό ανταποκρίνεται σε όλα με ίση ένταση.

Αν σκεφτόμαστε και νιώθουμε μίσος, το σύμπαν παράγει κάτι για μας πάνω στο οποίο να μπορούμε να συγκεντρώσουμε το μίσος μας. Αν νιώθουμε φόβο πολύ συχνά, το σήμα προς το σύμπαν είναι καθαρό : Εκδήλωσε μου κάτι για να το φοβάμαι και συνέχισε να το παράγεις μέχρι να μείνω ικανοποιημένος.

Φυσικά δε θέλουμε συνειδητά να υπάρχουν αρνητικά στοιχεία στη ζωή μας, από την άλλη μεριά όμως επιμένουμε να στέλνουμε αρνητικά συναισθηματικά σήματα, τα οποία μπορούν να ερμηνευτούν με έναν τρόπο. Εξίσου ισχυρά και φανερά είναι τα σήματα αγάπης και οι δονήσεις της χαράς, τις οποίες παράγουμε φυσικά μαζί με τα αρνητικά σήματα. Αν οι θετικές αυτές δονήσεις υπερτερούν, το σύμπαν θα μας δώσει άτομα και πράγματα που να αγαπάμε και να απολαμβάνουμε.

Τα λόγια μας είναι συχνά καθαρές ενδείξεις των συναισθηματικών σημάτων που εκπέμπουμε προς το σύμπαν.

Είναι μια ισχυρότατη πρόκληση σήμερα, μέσα στη θάλασσα της αρνητικότητας που πλέουμε να μπορέσουμε να επιλέξουμε να ζούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη που κινεί τα νήματα της ζωής μας. Δυνατότητα επιλογής έχει μόνον ο άνθρωπος που έχει επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο συνειδητότητας. Οι υπόλοιποι θα παρασέρνονται από το ισχυρό ρεύμα της αρνητικότητας. Ας θυμηθούμε ότι ολόκληρη η θάλασσα δεν μπορεί να βουλιάξει μια βάρκα, εκτός αν έχει τρύπες.




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό

4 σχόλια:

Ελένη Του είπε...

Δημήτρη, άστραψες και βρόντησες πάλι!
΄Ετσι πράγματι
είναι συμπαντικόςΝόμος που τον γνωριζουν όλοι οι δάσκαλοι Ο Νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος και αφορά όχι μόνο τις πράξεις αλλά και ό, τι προηγείται αυτών, τις σκέψεις και τους λόγους μας.Εξάλλου λειτουργούμε εν είδει συγκοινωνούντων δοχείων, οπότε όσοι γνωρίζουμε το Νόμο,ας είμαστε 'ψηλοτερα' που σημαίνει
σε διαρκή εγρήγορση ώστε αν μη μας αγγίζουν ,διαπερνούν ή επηρεάζουν οι σκέψεις τα λόγια των άλλων,αντίθετα να διοχετεύουμε σκέψεις λόγια έργα σε αρμονία με τον Θεϊκό Λόγο μέσα μας.
Σκέψη+χρόνος = Δημιουργία .Οι δάσκαλοι δημιουργούν-υλοποιούν χωρίς την μεσολάβηση χρόνου.Σέμας παρεμβάλεται ακόμη ο χρόνος ..για να διορθώσουμε την ατυχή σκέψη,άτυχα λόγια..
Αν φοράμε μαύρα γιαλιά βλέπουμε τον κόσμο μας μαύρο, άν φοράμε ρόζ,τον βλέπουμε ρόδινο.Οσοφός γνωρίζει ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.Μέχρι να βθάσουμε στην εδραιωμένη αυτή γνώση,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ γιατί στην δημιουργία δεν υπάρχει πραγματικά τιποτα που να μην είναι τέλειο. ""ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ"""

dolfman είπε...

Ξεκάθαρος,εμπνευσμένος και θετικότατος. Νάσαι καλά Δημήτρη μου..

delta είπε...

@ Ελένη Του

Κι επίσης Ελένη μου επειδή λόγω των περιστάσεων ζούμε καθημερινά και βιώνουμε ένα περιβάλλον έντονης αρνητικότητας, δυσαρμονίας και δυσαρέσκειας απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση και πιο αυξημένη επίγνωση ώστε και να μην επηρεαστούμε αλλά και να μην γίνουμε αναμεταδότες αρνητικών ειδήσεων και προβλέψεων. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην συνεισφέρουμε στη νοητική μόλυνση του περιβάλλοντός μας με τα λόγια μας.

Όλα καλά στην χώρα μας σίγουρα δεν είναι. Είναι όμως όλα όπως μας αξίζουν να είναι σύμφωνα με τη συλλογική παρελθοντική μας δράση η οποία μας οδήγησε στο σήμερα. Και πρέπει τα πράγματα να είναι έτσι ώστε μέσα από τις δυσκολίες που περνάμε να αφυπνιστούμε, να γίνουμε πιο συνειδητοί και μέσα από την τωρινή μας δράση να αλλάξουμε το μέλλον μας. Σε ότι αφορά τους περισσότερους από εμάς που δεν είμαστε ακόμη συνειδητοί, μόνο μια κρίσιμη, οριακή κατάσταση έχει τη δυνατότητα να σπάσει το σκληρό κέλυφος του ΕΓΩ μας, να μας αναγκάσει να παραδοθούμε στην Ύπαρξη και να μπούμε έτσι στην αφυπνισμένη κατάσταση.

Μια οριακή κατάσταση εμφανίζεται όταν μέσα από μια συμφορά (όπως την αντιλαμβάνεται ο μικρός, ο εγωικός μας εαυτός), μέσα από μια μεγάλη απώλεια, ή έναν έντονο πόνο, ολόκληρος ο κόσμος μας συντρίβεται. Ο εγωικός νους, ο δημιουργός του ψεύτικου κόσμου μας καταρρέει. Από τις στάχτες του παλιού κόσμου μπορεί να γεννηθεί ένας καινούργιος.

Δεν υπάρχει εγγύηση φυσικά ότι ακόμη και μια οριακή κατάσταση (όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα μέσα από την εξαθλίωση της χώρας μας) θα το κάνει αυτό, αλλά το δυναμικό που μπορεί να οδηγήσει στην μεταμόρφωσή μας είναι πάντα εκεί. Θα το εκμεταλλευτούμε ; Θα ξυπνήσουμε ; Η αντίσταση κάποιων ανθρώπων σ’ αυτό που υπάρχει μπορεί ακόμη και να ενταθεί σε μια τέτοια κατάσταση, που γίνεται έτσι μια κάθοδος στην κόλαση. Έτσι οδηγούνται σε ακραίες ενέργειες όπως η αυτοκτονία. Σε αυτούς όμως που έχουν κατακτήσει ένα επίπεδο συνειδητότητας μέσα από προσπάθεια και βρίσκονται σε εγρήγορση, σε αυτούς που έχουν κάνει δηλαδή κάποια δουλειά με τον εαυτό τους, μπορεί να συμβεί η πλήρης αλχημιστική μεταστοιχείωση του ευτελούς μετάλλου του πόνου και της συμφοράς σε χρυσάφι. Αυτό θα συμβεί μέσα από τη βαθιά κατανόηση ότι το δράμα της ζωής μας είναι τέλειο και από την πλήρη παράδοση στην Ύπαρξη, στην θεία αυτή δύναμη που κινεί τα νήματα αυτού του δράματος.

Προσέξτε όμως : Παράδοση δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση απάθεια. Παράδοση σημαίνει αποδοχή αυτού που υπάρχει σήμερα όπως ακριβώς είναι και ανάληψη πλήρους δράσης ώστε να το μεταμορφώσουμε σε αυτό που πραγματικά θέλουμε να είναι. Η σημερινή συνειδητή μας δράση διαμορφώνει το μέλλον μας. Αν χρειαστεί να πάρουμε τον βούρδουλα λοιπόν και να πετάξουμε έξω από αυτό που θεωρούμε ιερό τους βέβηλους, όπως ο Χριστός, να το πράξουμε συνειδητά. Ο Χριστός δε δέρνει τους ιερόσυλους εμπόρους του ναού από θυμό και αγανάκτηση, Τους δέρνει συνειδητά γιατί πρέπει να φύγουν από εκεί και καμία κακία δεν τους κρατάει μετά. Τους δέρνει γιατί πρέπει να φύγουν και όχι από εκδικητικότατα και τελειώνει εκεί η δράση του. Υπάρχει κάτι ιερότερο από το μέλλον των παιδιών μας; Πόσο ακόμη θα αφήνουμε τους εμπόρους να το ξεπουλάνε;

delta είπε...

@ dolfman

Ευχαριστώ πάρα πολύ dolfman. Η θετική σου σκέψη και τα σχόλια σου είναι η κινητήριος δύναμη, η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...