Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Παράκληση για ενότητα και συνεργασία από έναν Αμερικανό Συγγραφέα στην Ελλάδα


Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ



Αξιότιμοι κ. Βουλευτές της Βουλής,

Απευθύνομαι προς εσάς και επίσης κάθε άτομο που έχει οικονομική, πολιτική, θρησκευτική ή κοινωνική εξουσία ή δύναμη.

Εύχομαι η επιστολή αυτή να βρει εσάς προσωπικά και την οικογένεια σας με υγεία, αρμονία και ευτυχία.

Λέγομαι Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ. Είμαι Αμερικανός, 65 χρονών, πριν Χημικός Μηχανικός, τώρα συγγραφέας 30 βιβλίων (από τα οποία βρίσκονται 130.000 στα σπίτια των Ελλήνων), και ομιλητής θεμάτων ψυχοσωματικής αρμονίας. Μαζί με συνεργάτες έχουμε δημιουργήσει ένα πνευματικό κέντρο με πάνω από 5.000 μέλη που εργάζονται για προσωπική και διαπροσωπική αρμονία. Δεν έχω πολιτική ένταξη ή ταυτίσεις. Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα και προς τους Έλληνες για την φιλοξενία και την αγάπη που έχω δεχτεί αυτά τα χρόνια.

Ελπίζω για 5 λεπτά από το χρόνο σας.





Πιστεύω ότι είστε σε αυτές τις θέσεις δύναμης που βρίσκεστε επειδή είστε ικανοί, έξυπνοι και καλοί άνθρωποι με καλές προθέσεις, να βοηθήσετε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

* Η εποχή μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για όλο το πλανήτη επειδή η ανθρωπότητα εξελίσσεται και τα παλιά συστήματα διοίκησης, διακυβέρνησης και κοινωνικών θεσμών παύουν πια να λειτουργούν αποτελεσματικά.

* Η τάση των κομμάτων να αντιστρατεύεται το ένα το άλλο δεν εξυπηρετεί πια τους πολίτες ή την χώρα. Χρειάζεται να βρούμε ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης και συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων για να λύσουμε τα προβλήματα που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε.

* Οι άνθρωποι και οι αξίες τους έχουν αλλάξει. Είναι πιο μορφωμένοι, πιο έξυπνοι και πιο ενημερωμένοι. Όταν οι πολιτικοί τους μιλούν αρνητικά για τα άλλα κόμματα και για τους αρχηγούς τους, ο λαός καταλαβαίνει ότι λέγονται για πολιτικούς σκοπούς, και έτσι χάνουν την εμπιστοσύνη τους - όπως πολύ καθαρά δείχνουν οι μετρήσεις.

* Σας παρακαλώ με σεβασμό, θαυμασμό και εκτίμηση για το έργο που έχετε αναλάβει, να βάζετε κάθε πολιτικό όφελος και επιθυμία για δύναμη σε δεύτερη μοίρα και να δημιουργήσετε μια κυβέρνηση που όλοι αναζητούν την συνεργασία με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των δύσκολων καιρών μας. Λογικό θα ήταν να καλέσετε καθηγητές και πνευματικούς ηγέτες με ειδικές γνώσεις από κάθε κλάδο της επιστήμης και των τεχνών να συμμετέχουν στην λύση.




Πιστεύω ότι ξεκινήσατε με αυτά ακριβώς τα ιδανικά.

* Η παράκληση μας σε όλους που έχουν οικονομική ή πολιτική δύναμη είναι να βάλετε αυτήν την στιγμή πάνω από κάθε προσωπικό συμφέρον το καλό του συνόλου και να απελευθερωθείτε από κάθε μορφή ξεχωριστότητας και ομαδοποίησης σε κόμματα και ομάδες συμφερόντων. Παρακαλούμε όλοι να νιώσετε τον πόνο, την απογοήτευση, την προδοσία και τον φόβο των ανθρώπων και να μας οδηγήσετε σε ένα μεγάλο ενωμένο αγώνα, μαζί σας.

* Πιστεύω ότι θα βοηθούσε το κλίμα πάρα πολύ αν ενωνόσασταν μαζί μας με κάποιες «συμβολικές θυσίες» όμοιες με αυτές που ζητάτε από το λαό, όπως να πάρετε την πρωτοβουλία να ελαττώσετε στο πλαίσιο του δυνατού, το μισθό και την σύνταξη σας. Με τέτοιες και άλλες ενέργειες αλληλεγγύης θα δώσετε το παράδειγμα και θα μας ενώσετε σε μια κοινή προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια εξελιγμένη κοινωνία με αγάπη, συνεργασία, ενότητα, ισότητα, δικαιοσύνη, δημιουργικότητα και υψηλή παραγωγικότητα.




* Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδανική κοινωνία χωρίς την τιμιότητα, την συνέπεια και την συνειδητή συνεργασία όλων των πολιτών. Είμαστε όλοι μέρος μιας ενωμένης πνευματικής συνειδητότητας και η μοίρα μας είναι κοινή. Δεν μπορεί ούτε μια κυβέρνηση μόνη της, αλλά ούτε οι πολίτες μόνοι τους να δημιουργήσουν μια εξελιγμένη, δίκαιη και αρμονική κοινωνία. Όμως η πρώτη κίνηση πρέπει να γίνει από αυτούς που έχουν την πολιτική και οικονομική δύναμη. Πρέπει να ξανακερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη του λαού και να καλλιεργήσουν την ελπίδα.

* Θέλουμε να ξέρετε ότι είμαστε χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά, ατομικά και σε ομάδες, προσευχόμαστε για εσάς και ευχόμαστε για την σύνδεση σας με την ανώτερη σοφία μέσα σας, ώστε να βιώσετε την αλήθεια ότι όλοι είμαστε, τελικά, ένα πνευματικό ον που εκφράζεται σαν πολλά ξεχωριστά άτομα. Είστε επιλεγμένοι να παίζετε σε αυτό το στάδιο της ζωής σας και σε αυτήν την εποχή της ιστορίας ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μας σαν κοινωνία. Σας ευλογούμε και ευχόμαστε για την σύνδεση σας με ότι ανώτερο υπάρχει μέσα σας, ώστε να λειτουργήσετε πάντα με απόλυτη ανιδιοτέλεια για το ανώτερο δυνατό καλό του σύνολου.




* Ολοκληρώνω με τη σκέψη ότι η εποχή μας απαιτεί ηγέτες με εσωτερική καθοδήγηση και έμπνευση. Για να γίνει αυτό, προτείνω στοχασμό, περισυλλογή και αναζήτηση εσωτερικής καθοδήγησης για κρίσιμες απαντήσεις που απαιτούνται από εσάς για το έργο σας και το σημαντικό ρόλο που σας έχει ανατεθεί, αφιερώνοντας τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα σε σιωπή, ή σε κάποια μορφή προσωπικής περισυλλογής, για το ανώτερο καλό του συνόλου. Μπορείτε να βρείτε ακουστικά αρχεία για τέτοιες τεχνικές εσωτερικής περισυλλογής στις πιο κάτω ιστοσελίδες.

Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά,

Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

1 σχόλιο:

delta είπε...

Ζητάς συμβολικές θυσίες από τους βολευτές μας Ρόμπερτ ; Να πάρουν την πρωτοβουλία να ελαττώσουν στο πλαίσιο του δυνατού, το μισθό και την σύνταξη τους; Μαχαίρι στην καρδιά τους βάζεις φίλε μου. Έχουν έξοδα. Δεν βγαίνουν οι άνθρωποι. Εδώ ζητάνε ανερυθρίαστα, την ώρα που η χώρα χρεοκοπεί, να πάρουν τα αναδρομικά τους που είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… Εγώ προτείνω, από τη στιγμή που το ΔΝΤ κυβερνάει τη χώρα και δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση, να αφήσουμε καμιά εικοσαριά βουλευτές για γλάστρες (έτσι κι αλλιώς παραπάνω δεν βλέπω στο κοινοβούλιο) και τους 280 να τους βγάλουμε στο ταμείο ανεργίας. Έτσι θα κάνουμε μεγάλη οικονομία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...