Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Να είστε μέσα στον κόσμο


Να είστε μέσα στον κόσμο, να μην τον αγνοείτε. Πνευματικότητα δεν πρέπει να σημαίνει να βρείτε μια σπηλιά και να κρυφτείτε εκεί για πάντα. Να είστε μέσα στον κόσμο αλλά όχι αυτού του κόσμου. Ζήστε με την ψευδαίσθηση αλλά όχι μέσα στην ψευδαίσθηση. Όμως μην την απαρνηθείτε, μην αποσυρθείτε από τον κόσμο. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο, και δεν είναι αυτός ο τρόπος να βιώσετε την υψηλότερη πλευρά σας.

Να θυμάστε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε για σας, προκειμένου να έχετε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να γνωρίσετε βιωματικά τον εαυτό σας σαν το Ποιος Πραγματικά Είναι.




Τώρα είναι η στιγμή να εργαστείτε για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο.

Ο κόσμος που έχετε δημιουργήσει μπορεί γρήγορα να αποσυντεθεί, από το σύνολο σας, εάν τον αγνοήσετε για πολύ περισσότερο, επιτρέποντάς του να τραβήξει τον δρόμο του ενώ εσείς τραβάτε τον δικό σας, απασχολημένοι μόνο με τις δικές σας εμπειρίες μέρα με την μέρα, και παίζοντας μικρό ρόλο στο να επιζητάτε να συν-δημιουργήσετε τις ευρύτερες εμπειρίες γύρω σας.


Communion with God
Neale Donald Walsch




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

6 σχόλια:

Ελένη Του είπε...

.Το κεφάλι στο δάσος ,τα χέρια στην κοινωνία.

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Δημήτρη μου!Για τις εμπειρίες ερχόμαστε στη ζωή.
Πάντα είχαμε μια εσφαλμένη εντύπωση ότι οι πνευματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που απαρνιούνται τα εγκόσμια και μονάζουν.Τουλάχιστον αυτό ξέραμε από την χριστιανική θρησκεία.
Μπορείς να είσαι ένας πνευματικός άνθρωπος και να ζεις μέσα στην κοινωνία και να προσφέρεις ουσιαστικά.
Αν κάθε άνθρωπος αλλάξει σε ατομικό επίπεδο μόνο τότε μπορούμε να αλλάξουμε σε συλλογικό.
Γιατί η κρίση που βιώνουμε στους καιρούς μας είναι κυρίως πνευματική.

delta είπε...

@ Ελένη Του, Με τα φτερά της ψυχής

Καλημέρα Ελένη. Πολύ όμορφη εικόνα μας έδωσες. Να είστε μέσα στον κόσμο αλλά όχι αυτού του κόσμου…

Καλημέρα Ειρήνη. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου

Υπάρχει η ανατολική φιλοσοφία (όπως ο Βουδισμός) που δημιουργεί στους ανθρώπους την επιθυμία να εγκαταλείψουν τη γη με την αιτιολογία ότι είναι ένας τόπος θλίψεως και σκότους. Σπρώχνει τους ανθρώπους να γίνουν ασκητές, να γίνουν βούδες για να φτάσουν στη νιρβάνα. Από την άλλη υπάρχει κι η υλιστική θεωρία που σπρώχνει τους ανθρώπους να προσκολληθούν στην ύλη σε τέτοιο βαθμό που να μη θέλουν πια να την εγκαταλείψουν.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε η μια, ούτε η άλλη θεωρία είναι λύση. Η τρίτη επιλογή είναι ουσιαστικά η αληθινή φιλοσοφία του Χριστού. Είναι να μην αποφεύγει, να μην εγκαταλείπει κανείς τη γη, αλλά να εμποτίζεται με όλα όσα υπάρχουν στον ουρανό προσπαθώντας να τα κάνει να κατέβουν στη συνέχεια στη γη, για να γίνει ένας παράδεισος, το Βασίλειο του Θεού. «Ως εν ουρανώ κι επί της γης». Έτσι αν εργάζεται κανείς πάνω στην ύλη, δεν είναι ένας υλιστής και δεν είναι επίσης ούτε ασκητής, γιατί δε θέλει να εγκαταλείψει τη γη.

Πρέπει να μπορεί κανείς να μένει μόνος του για να μαζέψει ενέργεια, να χαλαρώσει, να προσευχηθεί, να διαλογιστεί. Όμως στη συνέχεια, όταν θα έχει αναλάβει δυνάμεις, όταν θα έχει αισθανθεί πλούσιος και δυνατός από όλα όσα έχει δεχτεί μέσα στη μοναχικότητα και τη σιωπή, θα έχει πλέον ανάγκη να συναναστραφεί τους άλλους για να μοιραστεί μαζί τους τα πλούτη του. Αυτή είναι η αληθινή ισορροπία. Να ικανοποιείς μέσα σου μια φύση που έχει ανάγκη της απομόνωσης και μια άλλη που έχει ανάγκη της επικοινωνίας και ανταλλαγής με τους συνοδοιπόρους σου.

Καλό Σαββατοκύριακο να περάσετε.

Ελένη Του είπε...

vΝαι αγαπημένοι συνοδοιπόροι,
που τόσο με συγκινείτε,
ίσως ο μοναχισμός να ήταν ενδεδειγμένος σε άλλες εποχές, να ήταν το προ-στάδιο για την τωρινή εποχή, στην οποία, το μπαίνει στην "υλική,πραγματικότητα". Είναι περίπου το... . Βέβαια σε μερικούς
ταιριάζει ο μοναχισμός, ιδίως όταν δεν κουβαλούν τον κόσμο μαζί τους και η προσευχή αφιερώνεται κυρίως σ αυτήν(την κοινωνία).
Φώς και αγάπη

Ελένη Του είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,
τόσο αλοιωμένο το κείμενό μου, που δεν αναγνωρίζεται και δεν βγαίνει λογικόφανές συμπέρασμα.Σ΄αυτή την περίπτωση,είναι προτιμότερη η μη δημοσίευση
Αγάπη και Φως

Ελένη Του είπε...

Καλέ μου Δημήτρη
Τώρα που το θυμήθηκα,
Ένα σύμβολο του να παραμένετε μέσα στον κόσμο άλλα ανεπηρέαστοι απ΄αυτόν, αποτελεί το άνθος του λωτού.Οι ρίζες του είναι στα νερά της λίμνης ,αλλα το άνθος παραμένει 'εξω απο το νερό.
Πανάρχαιο σύμβολο. Γνωρίζουμε τις ρίζες του.Ας αφήνουμε το άνθος να απλωθεί στα πέρατα της Γης και στις καρδιές μας.΄Ας αφήσουμε τον χιλιοπέταλο λωτό ν΄ανθίσει
Αγάπη και Φως

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...