Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το Θείο Μιλάει


Απο το ΝΕΟ Βιβλιο

Ρόλοι που Παίζουμε σαν Ψυχές σε Εξέλιξη

Του Ρομπερτ Ηλια Νατζεμυ

===============================================

Μία Συνειδητότητα

Εγώ ο Θεός ή συμπαντική συνείδηση είμαι η ίδια η συνειδητότητα σας. Είμαστε μία συνειδητότητα. Ως συνειδητότητα, είμαστε μέσα σε κάθε «εγώ», «εσύ», «αυτοί» και «εμείς». Αυτό έχει δηλωθεί από τις περισσότερες θρησκείες και πνευματικές φιλοσοφίες και σήμερα και από την ίδια την επιστήμη. Είμαστε η συνειδητότητα μέσα σε όλα τα όντα. Ως συνειδητότητα, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε την αντωνυμία «εγώ» αντί για το «εμείς». Η αντωνυμία εμείς μάς ενθαρρύνει να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε διαχωρισμένοι από τους «άλλους». Εμείς είμαστε η συνειδητότητά σας. Εμείς είμαστε εσείς. Αυτό προκαλεί σύγχυση, αλλά θα το καταλάβετε σαν ιδέα, επειδή εσείς είστε στην πραγματικότητα η συνειδητότητα που γράφει αυτό το κείμενο και, φυσικά, αυτή επίσης που το διαβάζει - επειδή η ίδια μία συνειδητότητα που γράφει, διαβάζει επίσης.

Εμείς (εσείς κι εγώ και όλοι οι άλλοι) είμαστε η συνειδητότητα μέσα στο σύντροφό σας, τα παιδιά, τους γονείς, τους φίλους, τους συνεργάτες και τους εχθρούς σας. Εμείς είμαστε η συνειδητότητα μέσα στο φτωχό και τον πλούσιο, τον αμόρφωτο και το μορφωμένο, τους πολιτικούς και τους πολίτες, μέσα σε όλους τους γιατρούς και τους ασθενείς, μέσα σε όλους τους κακοποιούς και τους κακοποιημένους. Εμείς είμαστε η συνειδητότητα μέσα στα φυτά, τα ζώα, τα μέταλλα, τους ποταμούς, τις θάλασσες, τα βουνά και τις ερήμους.

Εμείς είμαστε μέσα σε όλα όσα υπάρχουν. Εμείς είμαστε παντού και πάντα. Εμείς είμαστε μέσα και γύρω από το σώμα σας, το νου σας και το εγώ σας. Γνωρίζουμε όλα όσα έχετε κάνει, σκεφτεί και πει. Γνωρίζουμε όλες τις πράξεις, τα λόγια και τις σκέψεις όλων των όντων. Εμείς είμαστε μέσα στον «εχθρό» σας όσο είμαστε και μέσα σε σας.

Εμείς, ως το Θείο, είμαστε μέσα σε όλους τους τόπους λατρείας, ανεξάρτητα από θρησκεία, αίρεση ή φυλή. Εμείς, ως το Θείο, είμαστε επίσης μέσα στον κήπο, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο και την τουαλέτα σας. Εμείς, ως το Θείο, είμαστε ακόμη και μέσα στα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τον ιππόδρομο. Εμείς είμαστε εκεί, όταν είστε γαλήνιοι, αληθινοί, ευτυχισμένοι και γεμάτοι αγάπη. Εμείς είμαστε επίσης εκεί, όταν ψεύδεστε, θυμώνετε, λυπάστε και μισείτε.




Αγάπη, ελεύθερη βούληση και κάρμα

Εμείς, ως το Θείο, είμαστε αγάπη χωρίς όρους. Ως αγάπη, δεν μπορούμε να μην αγαπάμε. Δεν έχουμε επιλογή. Μόνο τα εγώ έχουν την ελεύθερη βούληση να αγαπούν ή να μην αγαπούν. Εμείς, ως το Θείο, σας αγαπάμε σαν ψυχή και εγώ, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή δεν κάνετε. Είτε αγαπάτε είτε όχι, εμείς σας αγαπάμε. Είτε λέτε ψέματα είτε αλήθεια, εμείς σας αγαπάμε. Είτε βοηθάτε είτε βλάπτετε, εμείς σας αγαπάμε.

Εντούτοις, ως ενσαρκωμένες ψυχές, έχετε επιλέξει να ζήσετε μέσα στη διάσταση της δυαδικότητας και της αιτίας και του αποτελέσματος. Εσείς δημιουργείτε τις δικές σας συνέπειες, όταν λέτε αλήθεια ή ψέμα, όταν βοηθάτε ή βλάπτετε. Οι συνέπειές σας δεν έχουν να κάνουν με την αγάπη ή το θυμό «Μας». Σας αγαπάμε ακόμη κι όταν δημιουργείτε συνέπειες για τον εαυτό σας, όταν ψεύδεστε, εξαπατάτε ή συμπεριφέρεστε στους άλλους με τρόπους που δεν θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται. Αυτή είναι η ελεύθερη βούλησή σας και μπορείτε να δημιουργήσετε πόνο ή ευτυχία, φτώχεια ή αφθονία, αρρώστια ή υγεία, δυσαρμονία ή αρμονία.

Ως ψυχή που εκφράζεστε μέσα από το εγώ σας, οι δημιουργίες σας και οι επιλογές σας δεν έχουν να κάνουν με «μας», εκτός από το ότι είστε μέρος μας και συμβάλλετε στη γήινη εμπειρία μας. Είμαστε η ανώτερη συνειδητότητά σας και σας αγαπάμε το ίδιο ό,τι κι αν κάνετε. Σας επιτρέπουμε να δημιουργείτε ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις και να μαθαίνετε από αυτές. Μαθαίνετε δημιουργώντας και ευτυχία και πόνο. Αυτές είναι οι δημιουργίες σας. Σας παρατηρούμε και σας αγαπάμε και σας επιτρέπουμε θα εξελιχθείτε μέσα από σοφές και μη σοφές επιλογές.





Οχήματα έκφρασης

Εμείς, ως το Θείο, σας προσκαλούμε σε μια πιο συμπαντική αντίληψη του εαυτού σας, των άλλων και των γεγονότων της ζωής σας. Έχουμε τόσα μάτια και τόσους εγκεφάλους όσα είναι τα όντα που υπάρχουν. Εμείς είμαστε η συνειδητότητα που αντιλαμβάνεται τη ζωή μέσα από όλα τα όντα και τις απόψεις, με τα δικά σας μάτια, τα μάτια του συντρόφου σας, των γονιών σας και των παιδιών σας. Εμείς είμαστε μέσα στο νου τους και αντιλαμβανόμαστε εσάς και όλη τη ζωή μέσα από αυτούς. Εσείς και όλα τα άλλα όντα είστε εκφράσεις του θεϊκού μας εαυτού, που προβάλλεται μέσα στη φυσική διάσταση. Οτιδήποτε κάνετε στον εαυτό σας και τους άλλους, το κάνετε σε μας, στον ίδιο τον εαυτό σας.

Είμαστε η συνειδητότητα πίσω από όλα τα φυσικά φαινόμενα, όπως τη γη, τους πλανήτες, τον ήλιο και τους γαλαξίες. Είμαστε η συνειδητότητα πίσω από την αρμονία της φύσης και των φυσικών ρυθμών που κάνουν τη ζωή μια δυνατότητα για όλα τα όντα. Είμαστε, επίσης, η δύναμη πίσω από όλες τις καταστροφές, όπως είναι οι κεραυνοί, οι φωτιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί.




Εσείς Μας δίνετε μορφή

Εσείς όλοι δίνετε μορφή στη θεϊκή μας συνειδητότητα ατομικά, κοινωνικά και πλανητικά. Εμείς είμαστε το φως και εσείς είστε η κινηματογραφική ταινία. Εσείς δημιουργείτε το σώμα σας, τις καταστάσεις της ζωής σας και τις σχέσεις σας. Εσείς δημιουργείτε ειρήνη και αγάπη και πόλεμο και μίσος. Εσείς δημιουργείτε ευτυχία, πόνο, φτώχεια και αφθονία. Εμείς είμαστε το φως και εσείς είστε η κινηματογραφική ταινία που μορφοποιεί αυτό το φως σε συγκεκριμένες μορφές.

Στο ανώτερο επίπεδο της ύπαρξής σας, είστε κι εσείς αγνή συνειδητότητα και όχι ο νους με τον οποίο ταυτίζεστε. Στο ανώτερο επίπεδο του είναι σας είστε επίσης οι γονείς σας, τα παιδιά, ο σύντροφος και οι φίλοι σας. Είστε ακόμη κι αυτοί που αναζητούν να σας βλάψουν. Είστε οι πολιτικοί, η αστυνομία, οι τρομοκράτες, ο φτωχός, ο πλούσιος, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιρειών και αυτοί που εργάζονται σ’ αυτές τις μεγάλες εταιρείες. Είστε ο φτωχός που κοιμάται στο μπαγκάκι του πάρκου, η αστυνομία που του ζητά να απομακρυνθεί, ο πλούσιος που ζει στην έπαυλη και ο κλέφτης που τον ληστεύει. Υπάρχει μόνο μία συνειδητότητα και εσείς είστε μέρος της, ακριβώς όπως όλες οι εικόνες στην οθόνη του κινηματογράφου δημιουργούνται από το ένα φως που τις προβάλλει πάνω της. Υπάρχει μόνο ένα φως και όλες οι εικόνες, ευχάριστες και δυσάρεστες, ηθικές και ανήθικες, δυνατές και αδύναμες, ανιδιοτελείς και ιδιοτελείς είναι εκφράσεις αυτού του ενός φωτός.

Ο καθένας που σας μιλάει είναι στην πραγματικότητα μία όψη του ευρύτερου εαυτού σας και έρχεται σε επαφή με το περιορισμένο σώμα και το νου σας, με τα οποία έχετε αποκλειστικά ταυτιστεί. Το ίδιο ισχύει για όλους τους άλλους. Κι αυτοί επίσης έχουν αποκλειστικά ταυτιστεί με το σώμα και το νου τους και βιώνουν εμάς σαν κάτι ξεχωριστό και ανεξάρτητο απ’ αυτούς. Είμαστε εδώ για να υπερβούμε την περιορισμένη ατομική αντίληψή μας και να βιώσουμε τη ζωή όπως τη βιώνει ο ευρύτερος εαυτός μας.



Τα δικά σας οχήματα

Όταν ζείτε μέσα στο φόβο του πόνου ή του θανάτου του φυσικού σας σώματος ή μέσα στο φόβο της απόρριψης ή του συναισθηματικού πόνου του εγώ σας, δεν μπορείτε να δείτε την ευρύτερη εικόνα και να βιώσετε τον αληθινό εαυτό σας. Έχετε χαθεί στην «προστασία» του σώματος και του εγώ σας από συχνά φανταστικούς κινδύνους και στη θεώρηση των άλλων σαν απειλή για την εκπλήρωση των αναγκών σας. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τους άλλους και τη ζωή αντικειμενικά. Δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι «καλά» και «σωστά». Χρειάζεστε να ελέγχετε και να κάνετε τα πράγματα να συμβαίνουν με τρόπο που να νιώθετε ασφάλεια για το σώμα και το εγώ σας. Αυτό σας θέτει σε απευθείας σύγκρουση με τους άλλους και τις ανάγκες τους. Γενικά, αντιστέκεστε και απορρίπτετε την παρούσα στιγμή από φόβο μήπως συμβεί κάτι που θα μπορούσε να διαταράξει το σώμα ή και το εγώ σας.

Δεν είστε το σώμα σας, ούτε το εγώ σας. Αυτά είναι τα προσωρινά οχήματα ή όργανα έκφρασής σας εδώ στο υλικό βασίλειο. Η αξία σας και η ασφάλειά σας δεν έχουν να κάνουν με αυτά ή με το πώς αυτά φαίνονται στους άλλους. Είναι καλά και απαραίτητα όργανα για την έκφρασή σας, ακριβώς όπως είναι το αυτοκίνητό σας, η τηλεόραση ή ο υπολογιστής σας. Τα χρησιμοποιείτε, αλλά δεν είστε αυτά.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο όχημα, χρειάζεται να φροντίζετε για το σώμα και το νου σας, ζώντας μια υγιεινή ζωή, αναζωογονώντας τα καθημερινά με σωστή διατροφή, άσκηση, αναπνοές, χαλάρωση, διαλογισμό, ανάπαυση, ψυχαγωγία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα βοηθήσει να ευθυγραμμιστούν με την απεριόριστη υγεία και ενέργεια που βρίσκεται στο κέντρο του είναι σας.

Είστε ασφαλής ακόμη και χωρίς σώμα. Είστε άμορφοι. Είστε συνειδητότητα. Η συνειδητότητα δεν μπορεί να καεί, να πυροβοληθεί, να στραγγαλιστεί, να πνιγεί ή να θαφτεί. Είναι αιώνια. Η ύπαρξή σας δεν έχει αρχή και τέλος. Φανταστείτε το. Φανταστείτε την ύπαρξή σας να εκτείνεται αιώνια προς το παρελθόν και αθάνατα προς το μέλλον χωρίς τέλος. Δεν μιλάμε εδώ για το σώμα ή το εγώ σας, αλλά για εσάς, ως συνειδητότητα.




Η οικογένειά σας

Τα παιδιά σας και οι γονείς και ο σύντροφός σας είναι επίσης αιώνια συνειδητότητα. Δεν μπορούν να πεθάνουν. Μπορούν μόνο να πάψουν να συμμετέχουν στην υλική εμπειρία. Αυτοί κι εσείς μπορείτε να αποσύρετε την προσωρινή προβολή σας στο φυσικό βασίλειο και να συνεχίσετε να υπάρχετε ως συνειδητότητα στις πνευματικές διαστάσεις, χωρίς σώμα και νου όπως τα γνωρίζετε.

Εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας είχατε πολλά σώματα. Έχετε αλλάξει ρόλους μεταξύ σας σε διαδοχικές ενσαρκώσεις για το σκοπό της αμοιβαίας εξέλιξής σας. Η ψυχή που παίζει το ρόλο του παιδιού σας σ’ αυτή τη ζωή μπορεί να ήταν γονιός σας στην προηγούμενη. Η ψυχή που παίζει το γονιό σας, θα μπορούσε να ήταν παιδί σας, σύντροφος ή ξανά γονιός σας προηγουμένως. Είστε όλοι ισάξιες ψυχές που εξελίσσεστε μαζί μέσα από τις καταστάσεις που δημιουργείτε ο ένας στον άλλον.

Μαθαίνοντας να βιώνετε τη ζωή από τη δική τους θεώρηση, θα κερδίσετε επίγνωση, εξέλιξη, ειρήνη και ευτυχία. Γι’ αυτό έχετε έρθει εδώ: για να υπερβείτε τη γεμάτη φόβους και περιορισμούς αντίληψή σας για την πραγματικότητα. Δεν είστε κανένας από αυτούς τους ρόλους. Είστε άμορφο πνεύμα, που παίζει το ρόλο του γονιού, του παιδιού, του συντρόφου, του φίλου, του συνεργάτη ή του εργοδότη, για να μάθετε, να εξελιχθείτε, να δημιουργήσετε και να υπηρετήσετε.

Ένας ηθοποιός ποτέ δεν ξεχνά ότι παίζει ένα ρόλο. Όταν τελειώσει η παράσταση, επιστρέφει ξανά σ’ αυτό που είναι όταν δεν παίζει το ρόλο. Ποτέ δεν ήταν ο ρόλος. Αυτό ήταν μια ψευδαίσθηση. Όταν ονειρεύεστε, πιστεύετε ότι αυτό που συμβαίνει στο όνειρο είναι αληθινό και το απολαμβάνετε ή ίσως τρέχετε από φόβο, μόνο για να ξυπνήσετε και να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Το ίδιο ισχύει για την παρούσα ζωή σας. Είναι σαν το όνειρο. Όταν αφήνετε το σώμα σας, συνειδητοποιείτε ότι ήταν απλά μια προσωρινή άσκηση δημιουργικότητας και όλα όσα συνέβαιναν ήταν δική σας δημιουργία και μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την αληθινή σας ταυτότητα και να γίνετε μια ανιδιοτελής, δημιουργική και γεμάτη αγάπη ύπαρξη.

Όταν αφήσετε το σώμα σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι όλα όσα συνέβαιναν ήταν τέλεια και ότι δεν ήσασταν ποτέ το θύμα των περιστάσεων. Όλα όσα συνέβαιναν ήταν παράγωγα της αιτίας και του αποτελέσματος, καθώς και των επιλογών σας για εξέλιξη. Θα αντιληφθείτε ότι δεν υπήρξε απόρριψη, ούτε τιμωρία από το θείο, αλλά μόνο απόλυτη αποδοχή και αγάπη για σας και για τις προσπάθειές σας.

Θα συνειδητοποιήσετε ότι είχατε πάντοτε αξία, ελευθερία και ασφάλεια. Κάθε αντίθετη εμπειρία ήταν προϊόν των πεποιθήσεων, προγραμματισμών και ψευδαισθήσεών σας. Θα κατανοήσετε επίσης πώς οι πράξεις σας επηρέασαν άλλους και θα βιώσετε τη δική τους υποκειμενική πραγματικότητα, στην οποία μπορεί να συμμετείχατε με τις δικές σας πράξεις. Θα συνειδητοποιήσετε, ακόμη, ότι κι αυτοί από τη μεριά τους έπαιρναν μέρος στη δημιουργία της δικής σας πραγματικότητας. Δεν αδικηθήκατε ποτέ. Όλα είναι μια ψευδαίσθηση για την αφύπνισή μας στην αληθινή φύση μας. Ο πραγματικός εαυτός μας ποτέ δεν θα έβλαπτε και ποτέ δεν θα συμπεριφερόταν προς κάποιον με τρόπο που δεν θα θέλαμε να συμπεριφερθεί εκείνος προς εμάς, επειδή τελικά είμαστε ένα.

Όταν ξυπνήσετε από το όνειρό σας του διαχωρισμού και της αποξένωσης, θα βιώσετε την πρωταρχική ενότητά σας με όλα. Θα είστε σε ειρήνη με όλα. Θα συνειδητοποιήσετε ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ήταν, είναι και πάντοτε θα είναι τέλεια. Δεν θα έχετε μνησικακία, πόνο, θυμό ή μίσος. Κι ακόμη δεν θα έχετε καθόλου ενοχή, ντροπή ή αυτοαπόρριψη. Θα συμφιλιωθείτε με το παρελθόν, το παρόν, τους άλλους και τον εαυτό σας.

Επομένως, γιατί να μην ξυπνήσετε τώρα; Γιατί να μην διευρύνετε τα όρια των περιορισμένων αντιλήψεων και προγραμματισμών σας; Αυτό το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή τη διαδικασία. Το καθετί στη ζωή σας θα διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, αν του το επιτρέψετε.




Εγώ, εσύ, Εμείς

Όταν χρησιμοποιούμε τις λέξεις «εγώ», «Εμείς», «αυτοί» και «εσύ», διαπράττουμε μια πλάνη, γιατί υπάρχει μόνο ένα ον ή ένα «εγώ», το οποίο είναι στην πραγματικότητα ο ανώτερος εαυτός του καθενός. Παρακαλώ, κάντε υπομονή με αυτό το φανερό παράδοξο, καθώς η γλώσσα δεν μας προσφέρει τις σωστές λέξεις γι’ αυτή τη συζήτηση. Το «εγώ» ή το «Εμείς», όπως το εκφράσαμε εδώ, είναι η μία οικουμενική συνειδητότητα, το θείο ή ο Θεός, όπως συχνά το αποκαλείτε.

Το «εσύ» μπορεί να αναφέρεται στο σώμα, το νου, το εγώ σας, την ανώτερη διάνοια, τον ανώτερο εαυτό ή τον πρωταρχικό εαυτό ως αγνή θεϊκή συνειδητότητα. Άρα, το «εσύ» σε κάθε περίπτωση θα εξαρτάται από το πού εστιάζεστε στο συνεχές της ύπαρξής σας, που ξεκινά σαν θεϊκή συνειδητότητα, γίνεται πυκνότερο ως ατομική ψυχή, ανώτερη διάνοια, προγραμματισμένος συναισθηματικός νους, ενεργειακό σώμα και φυσικό σώμα. Επομένως, η λέξη «εσύ» μπορεί να αναφέρεται σε οποιοδήποτε τομέα του αδιάλειπτου συνεχούς που αρχίζει με το θείο και τελειώνει με το σώμα. Εξαρτάται από το πού εστιάζεστε.

Ίσως η σωστότερη αντωνυμία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το «Εμείς», που σημαίνει όλες τις όψεις της συνειδητότητάς μας μαζί με όλες τις ψυχές, ενσαρκωμένες ή μη. Αυτό σημαίνει όλες τις ψυχές που είναι ενσαρκωμένες τώρα σ’ αυτή τη διάσταση, αλλά επίσης και εκείνες που μας παρατηρούν από άλλες διαστάσεις - όπως άγγελοι, ιερά όντα και όντα του φωτός. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε επίσης ψυχές που είναι υπεύθυνες για τη φροντίδα ομάδων όπως είναι τα δάση, τα είδη των φυτών, οι κοινότητες των εντόμων, οι αγέλες των θηλαστικών, τα σμήνη των πουλιών και τα κοπάδια των ψαριών. Όλα τα όντα μαζί συνθέτουμε τη μία οικουμενική συνειδητότητα. Αυτή η συνειδητότητα είναι απεριόριστη και πολύ μεγαλύτερη από όλες τις εκφράσεις της μαζί.

«Εμείς» σημαίνει το θεϊκό ον μαζί με σας και όλους τους άλλους - μία οικουμενική συνειδητότητα που εκφράζεται μέσα από όλα τα ενσαρκωμένα και μη ενσαρκωμένα όντα και η οποία είναι πολύ περισσότερο απ’ όλα αυτά μαζί. Αυτό το «Εμείς» είναι αυτό που μέχρι τώρα ίσως αποκαλούσαμε Θεό.

Είμαστε ψυχές με σώμα και νου. Δεν είμαστε σώματα με ψυχή. Τα οχήματα ανήκουν στο δημιουργό και όχι ο δημιουργός στα οχήματα.





Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

1 σχόλιο:

dimitra είπε...

Ευχαριστώ που μου-μας θύμισες την πραγματικότητα μου και την ολότητα μου.
Τέτοια άρθρα χρειαζόμαστε για να μην ξεχνιόμαστε μέσα στην ταύτιση με τα οχήματα μας....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...