Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Διαλογισμός Mandala


Αυτή είναι μια δυνατή τεχνική του Όσσο για τον δυτικό άνθρωπο, που δημιουργεί έναν κύκλο ενέργειας, και καταλήγει στην επικέντρωση με φυσικό τρόπο. Υπάρχουν τέσσερα στάδια των 15 λεπτών το καθένα.



Πρώτο Στάδιο: 15 λεπτά



Με ανοικτά μάτια τρέχε επί τόπου, αρχίζοντας αργά και πηγαίνοντας σταδιακά όλο και πιο γρήγορα. Φέρε τα γόνατα σου όσο πιο ψηλά μπορείς. Η βαθειά και ισορροπημένη αναπνοή θα φέρει την ενέργεια προς τα μέσα. Ξέχασε το νου και ξέχασε το σώμα. Κάνε το ίδιο συνεχώς.




Δεύτερο Στάδιο: 15 λεπτά



Κάθισε με τα μάτια κλειστά και το στόμα ανοικτό και χαλαρό. Κάνε απαλές περιστροφές του σώματος σου από τη κοιλιά, όπως το καλάμι που το φυσάει ο άνεμος. Νιώσε τον άνεμο να σε πηγαίνει από τη μια πλευρά στην άλλη, πίσω-μπρος, γύρω-γύρω. Αυτό θα φέρει τις αφυπνισμένες μορφές της ενέργειάς σου στο κέντρο του ομφαλού.



Τρίτο Στάδιο: 15 λεπτά



Ξάπλωσε στη πλάτη σου, άνοιξε τα μάτια και, κρατώντας ακίνητο το κεφάλι, στρέφε τα μάτια σου με την κατεύθυνση του ρολογιού. Πέρασέ τα εντελώς γύρω από τις κόχες των ματιών σα να παρακολουθείς τον λεπτοδείκτη ενός τεράστιου ρολογιού, αλλά όσο πιο γρήγορα μπορείς. Είναι σημαντικό το στόμα να παραμένει ανοικτό, το πηγούνι χαλαρό και η αναπνοή απαλή και ισορροπημένη. Αυτό θα φέρει επικεντρωτικές μορφές ενέργειας στο τρίτο μάτι.




Τέταρτο Στάδιο: 15 λεπτά



Κλείσε τα μάτια σου και μείνε ακίνητος.



Την μουσική που συνοδεύει τον διαλογισμό μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ :


mandala meditation





Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...


8 σχόλια:

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

"Διαλογισμός δεν είναι να ακολουθείς κάποιο σύστημα.Δεν είναι συνεχής επανάληψη και μίμηση.Διαλογισμός δεν είναι συγκέντρωση...
Διαλογισμός είναι το να 'σαι γνώστης κάθε σκέψης και κάθε συναισθήματος μη λέγοντα ποτέ ότι είναι σωστό ή λάθος, μόνο παρακολουθώνταςτο και κινούμενος μ' αυτό...
Διαλογισμός είναι η κατάσταση εκείνη του νου που τα βλέπει όλα με απόλυτη προσοχή,συνολικά όχι μερικά.Και κανένας δεν μπορεί να σου διδάξει πως να δίνεις την προσοχή σου σε κάτι....
Έτσι λοιπόν ο διαλογισμός μπορεί να συμβεί όταν κάθεσαι στο λεωφορείο,ή όταν περπατάς μέσα στο δάσος...ή όταν βλέπεις το πρόσωπο της γυναίκας σου ή του παιδιού σου."
Τ.Κρισναμούρτι "Η απελευθέρωση απ' το γνωστό"

delta είπε...

«Πρέπει κανείς να δουλέψει σκληρά, φέρνοντας όλη του τη σεξουαλική ενέργεια προς τα πάνω, ενάντια στη βαρύτητα. Κι όταν η ενέργεια φτάσει στο τρίτο μάτι, τότε αυτό ανοίγει. Πολλές μέθοδοι έχουν επιχειρήσει να το κάνουν αυτό, επειδή όταν ανοίγει υπάρχει μια απροσδόκητη αναλαμπή φωτός και πράγματα που δεν σου ήταν ποτέ ξεκάθαρα, ξαφνικά γίνονται καθαρά.»

Όσσο

Δεν έχετε λοιπόν παρά να δοκιμάσετε αν αυτή η μέθοδος σας προσφέρει κάτι, μη λέγοντας ποτέ ότι είναι σωστή ή λάθος, μόνο παρακολουθώντας τα βιώματά σας και κινούμενοι μ' αυτά όπως λέει ο Κρισναμούρτι. Κι αν δεν συμφωνείτε με τον όρο «διαλογισμός» ας την ονομάσουμε «άσκηση ανύψωσης της ενέργειας». Ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω;

Margo είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη!
Για τον διαλογισμό θα σου πω πως ναι θα τον δοκιμάσω, γιατί μου αρέσει ο τρόπος που συμμετέχει το σώμα σε αυτόν.

Μόνο θα ήθελα να μου πεις, αν ξέρεις, γιατί δεν μου ανοίγει το αρχείο με τη μουσική. Προσπάθησα να το αποσυμπιέσω αλλά το δείχνει κατεστραμμένο.

Καλό σου βράδυ!

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Μια χαρα τα λεει φιλε μου ο Κ., μονο που για να φθασει να μιλαει ετσι-εκφραζοντας δικα του και μονο βιωματα, εκανε για καμποσες ζωες, κατι χιλιαδες τεχνικες σαν την πιο πανω… Και είναι άλλο να μιλαμε για διαλογισμο σαν κατασταση συνειδητοτητας και άλλο για τεχνικες που οδηγουν σ’αυτή τη κατασταση.

Ερώτηση στον Κ. :
Ήθελα να σας ρωτήσω κύριε, σχετικά με το τι σημαίνει να μελετά κανείς τις Διδασκαλίες.

Κρισναμούρτι:
Νομίζω ότι θα’θελα όσα λέει ο Κ να γίνουν ολοκληρωτικά μέρος της ζωής μου κι όχι απλώς να έχω μελετήσει τον Κ και να επαναλαμβάνω ότι λέει εκείνος αλλά, κατά την μελέτη, να αφομοιώνω πραγματικά…όχι μόνο κομμάτια από ‘δω κι από ‘κει, όχι μόνο αυτά που με βολεύουν.

.........

Mπορείτε τώρα, όλοι σας, να είστε Εκείνο;΄Ετσι ώστε να είστε υπεύθυνοι απέναντι σε ό,τι πιο ιερό υπάρχει; Καταλαβαίνετε για ποιο πράγμα μιλάω; Δεν μπορώ να το τοποθετήσω αλλιώς. Καταλαβαίνετε για ποιο πράγμα μιλάω; Είναι τόσο διαβολεμένα καινούριο για εσας! Καταλαβαίνετε για ποιο πράγμα μιλάω;

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

το πιο πανω σχολιο απαντηση στο σχολιο του dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα)

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

απορία προς ΙΑΝΙS:
Πώς γνωρίζεις τις χιλιάδες τεχνικές που ακολούθησε ο Κ και μάλιστα για κάμποσες ζωές...και ότι αυτές οι τεχνικές τον οδήγησαν σ' αυτήν τη κατάσταση;
Εγώ προσωπικά ούτε για τον εαυτό μου δε μπορώ να μιλήσω με τέτοια βεβαιότητα ...και σίγουρα αφομοιώνω πολύ εύκολα και φυσικά τα κομμάτια που με βολεύουν...

delta είπε...

@ Margo

Μαρία μου το ξανακατέβασα το αρχείο, το αποσυμπίεσα και είναι μια χαρά. Δοκίμασε να το ξανακατεβάσεις σε παρακαλώ.

Καλό βράδυ

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

@ dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα)

Eσυ τι λες? να το γνωριζω εξ'αποκάλυψης?!

Ο Κ. από πολύ μικρος, όταν ηταν ακομη υπο την εποπτεια της θεοσοφικης εταιρειας-Λεντμπίτερ, Ανι Μπεζαντ, πηρε μια πολύ αυστηρη εκπαιδευση. Σ’ολη τη διαρκεια της μετεπειτα ζωης του, πολύ πειθαρχημενα, εκανε καθημερινα τεχνικες ανελλιπως.

Όταν ο Κ. υπεφερε από φρικτους πονους στο νοσοκομειο και δεχτηκε με ευγνωμοσυνη την μορφινη, αναρωτιοταν «τι λαθος εχω κανει?». Παλιοτερα ειχε πει ότι είναι η πρωτη φορα στο κοσμο που γινεται ένα τετοιο πειραμα…, χρειαστηκαν πολλοι αιωνες για να δημιουργηθει ένα τετοιο σωμα που «ειχαν» εμπιστευθει στη δικη του φροντιδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...