Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Φως



Το Φως που διοχετεύεται κατά καιρούς στον άνθρωπο δεν είναι παρά το Φως της Αλήθειας. Το Φως είναι το ίδιο, οι άνθρωποι όμως είναι διαφορετικοί. Γι’ αυτό σε άλλους δίνει Γνώση, Αγάπη, Κάθαρση και άλλοι νιώθουν να τους καίει. Το νιώθουν σαν φωτιά. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η διαφοροποίηση των μορίων τους. Η δεκτικότητα του κάθε ανθρώπου είναι διαφοροποιημένη, ανάλογα με τη δομή του. Ανάλογα με τη δομή, που δημιούργησε μέσα από τις ελεύσεις του και από τις κατά καιρούς επιλογές, σύμφωνα με την ελεύθερη βούλησή του.




Έτσι διαμορφώνεται η δομή της ύλης όλων των επιπέδων του. Υπάρχουν άνθρωποι που η λεπτότητα της υφής τους είναι τέτοια , ώστε να δονούνται και να πάλλονται ή ακόμα σε ειδικές καταστάσεις, και να ταυτίζονται με το Φως. Σε άλλα άτομα η σκληρότητα της ύλης τους είναι τέτοια, ώστε δεν τους αφήνει να νιώσουν καθόλου την ευεργετική επίδραση του Φωτός. Η έλλειψη και της παραμικρής αναλογίας ανάμεσα στη Θεία Ποιότητα του Φωτός και τη δική τους βαριά ύλη, αποκλείει κάθε ανάμιξη. Νιώθουν δε την παρουσία του Φωτός σαν μια ενόχληση μάλλον, σαν κάτι ξένο, και πολλές φορές σαν κάτι απειλητικό.





Η εξάρτηση από την ύλη είναι αυτή που κρατάει τον άνθρωπο δέσμιο της γης του. Η κατά καιρούς χαριστική παροχή Φωτός είναι εκείνη που βελτιώνει και καθαρίζει τη γη του ανθρώπου, προετοιμάζοντάς τον για την ώρα, που οι Ουρανοί του θ’ ανοίξουν.




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...