Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ







Όσοι κάνουμε τα Μαθήματα Θαυμάτων σίγουρα έχουμε εξοικειωθεί πια με την λέξη «συγχώρεση». Σε αυτή την έννοια αναφέρονται όλα τα μαθήματα. Η συγχώρεση είναι η σωτηρία σου. Η συγχώρεση είναι η ευτυχία σου. Η συγχώρεση είναι το φως με το οποίο θα δεις.
Επομένως η συγχώρεση έχει μείζονα σημασία.
Όμως καταλαβαίνεις τι είναι η συγχώρεση;
Ένα από τα πρώτα μαθήματα λέει πως δεν καταλαβαίνεις τον σκοπό του κάθε πράγματος (μάθημα 7).

Είναι ώρα λοιπόν, να ανοίξεις το νου σου και να έρθεις στον Πατέρα σου με άδεια χέρια. Να αναγνωρίσεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Να αφήσεις να φύγουν όλες οι ιδέες και οι ορισμοί για το τι είναι η συγχώρεση και το ποιος είσαι σύμφωνα με την οπτική αυτού του κόσμου. Μην κρατιέσαι από καμία απολύτως, όσο «καλή», «πνευματική» και «λογική» σου φαίνεται. Παράδωσέ τες όλες στο ιερό σου άδυτο. Δώσε τες όλες στον Ιερό σου Εαυτό και περίμενε να δεις τι θα γίνει.

Ας δούμε τι ΔΕΝ είναι συγχώρεση!

Συγχώρεση σε καμία περίπτωση δεν είναι να συγχωρείς κάποιον άλλον για κάτι που σου έκανε! Η παραδοσιακή αντίληψη για την συγχώρεση βασίζεται στην πεποίθηση ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ σε αδίκησε, σε έβλαψε, σε πρόσβαλλε. Ότι δηλαδή μια πράξη ενός ατόμου ή μιας ομάδας, κάποιου πολιτικού φορέα ή κόμματος, κάποιου κράτους, ίσως ακόμα και κάποιων αγαπημένων προσώπων ή εχθρών, σε κατέστησε δυστυχή ή σε έβλαψε με οιοδήποτε τρόπο. Ότι δηλαδή κάποιος / κάτι που είναι διαχωρισμένος από εσένα σου είναι ικανός να σου προξενήσει κακό.
Και όταν συγχωρείς, σύμφωνα με την παραδοσιακή αντίληψη πάντα, λες: «Σε συγχωρώ για το κακό που μου έκανες». «Σε συγχωρώ που αμάρτησες εναντίον μου». Στα Μαθήματα Θαυμάτων, όμως, διαβάζεις σε πολλά σημεία, ξανά και ξανά:
«Δεν υπάρχει αμαρτία». «Δεν υπάρχει ενοχή». Δεν υπάρχει τίποτα που κάποιος να μπορεί προκαλέσει σε κάποιον άλλο.

Άκου, λοιπόν! Όποτε φαντάζεσαι ότι επιθυμείς να συγχωρέσεις κάποιον άλλον γι αυτό που σου έχει κάνει, αυτό που κάνεις πραγματικά είναι να επιτίθεσαι σε αυτό το άτομο και στον εαυτό σου, γιατί έτσι παραδέχεσαι ότι εφόσον ένας αδελφός σου είναι ικανός να σε βλάψει, τότε κι εσύ θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο.

Αν είναι δυνατόν να αμαρτήσει ο αδελφός σου, τότε κι εσύ θα μπορούσες να αμαρτήσεις. Έτσι η αμαρτία αποκτά πραγματικότητα μέσα στο νου σου.

Είσαι ο Υιός του Θεού! Είσαι μια επέκταση του Νου του Ίδιου του Θεού. Με αυτή την έννοια είσαι Θεός. Και ως Θεός, είτε σου αρέσει είτε όχι, είσαι άτρωτος, αθώος, και απόλυτα ασφαλής.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι απολύτως τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην ζωή σου, εκτός κι αν είναι από δική σου θέληση, την δική σου επιλογή. Είναι αδύνατον οποιαδήποτε ύπαρξη να κάνει κάτι ΣΕ ΣΕΝΑ.
ΠΟΤΕ μην κοιτάς έξω από σένα γιατί δεν υπάρχει τίποτα εκεί!
Υπάρχει μόνο ο Εαυτός σου και ΕΙΣΑΙ όλη η Δημιουργία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Συγχώρεση είναι αυτή η συνειδητοποίηση. Και ότι δεν μπορείς να βάλεις σε τίποτα ως καλό ή κακό, και ότι απλά δεν μπορείς να κρίνεις καθόλου.

Ανοίξου σε αυτή την σκέψη, και μαζί της έρχεται και η συνειδητοποίηση μαζί με την εμπειρία. Και θα γνωρίζεις ότι ΟΛΑ όσα ζεις, είναι πράγματι δική σου επιλογή. Ακόμα κι αυτά που θεωρείς ως πόνο, δυστυχία και ασθένεια δεν είναι παρά δικές σου μάταιες φαντασιώσεις και ότι μπορείς να είσαι δυστυχής από δική σου επιλογή.

Άκουσε, λοιπόν, τώρα!
Αν κάποιος άλλος αδελφός φαίνεται πως συμμετέχει στην υλοποίηση της δικής σου επιλογής να είσαι δυστυχής, τότε αυτό το κάνει μόνο και μόνο από αγάπη!! Κι επειδή εσύ το θέλησες να βρίσκεται εκεί. Κι εσύ αντί να γυρίσεις και να του πεις «Ευχαριστώ», του λες, «Σε συγχωρώ για το κακό που μου έκανες»;;;

Η συγχώρεση δεν έχει να κάνει με το να συγχωρείς κάποιον άλλον γι αυτό που σου έκανε. Αφού είναι αδύνατον κάποιος να σου κάνει τίποτα. Αν είσαι θυμωμένος, ποτέ μην αυταπατάσαι και νομίζεις ότι θυμώνεις με κάποιον άλλον. Θυμώνεις με τον εαυτό σου. Αν είσαι πληγωμένος ποτέ μην αυταπατάσαι και νομίζεις ότι κάποιος άλλος σε πλήγωσε. ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ.
Κι αυτές μπορείς να επιλέξεις να τις αλλάξεις.

«…Αυτή είναι η αλήθεια, και στην αρχή απλά λέγεται και έπειτα επαναλαμβάνεται πολλές φορές ∙ μετά γίνεται αποδεκτή επιλεκτικά, με πολλές επιφυλάξεις. Έπειτα λαμβάνεται υπόψη όλο και πιο σοβαρά, και εν τέλει γίνεται αποδεκτή ως η αλήθεια. Μπορώ να επιλέξω να αλλάξω τις σκέψεις που πληγώνουν. Και σήμερα θα πάω ακόμα πιο πέρα από αυτές τις λέξεις, θα προσπεράσω όλες τις επιφυλάξεις, και θα φτάσω στην πλήρη αποδοχή της αλήθειας μέσα σε αυτές…» (από το Μάθημα 284)

Αυτό που θα συνειδητοποιήσεις μέχρι τον πιο βαθύ πυρήνα της ύπαρξής σου είναι ότι η συγχώρεση είναι μόνο η συνειδητοποίηση μέσα σου ότι ποτέ δεν υπάρχει, ούτε ποτέ θα υπάρξει κάτι για να συγχωρήσεις.

Είσαι ο Υιός του Θεού.
Είσαι η επέκταση του Νου του Θεού.
Είσαι μια παντοδύναμη ύπαρξη Φωτός.
Ο μόνος λόγος που βρίσκεσαι εδώ στην γη είναι να απελευθερώσεις όλα όσα σε εμποδίζουν να νιώσεις ότι όλα αυτά είναι αλήθεια. Και τελικά, εφόσον η συγχώρεση είναι η σωτηρία του κόσμου, αυτό που έχει μόνο να κάνεις είναι απελευθερώσεις, να αφήσεις να φύγουν, να συγχωρέσεις όλα τα πράγματα που φαίνεται ότι με οποιοδήποτε τρόπο εμποδίζουν την επίγνωσή σου ότι είσαι ο άτρωτος Υιός του θεού, μία ύπαρξη Φωτός και Αγάπης.

Η αληθινή συγχώρεση είναι απλά η απελευθέρωση από όλα τα εμπόδια που φαίνεται πως σε διαχωρίζουν από την κληρονομιά σου, από την αληθινή του Ταυτότητα ως Υιός του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...