Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ




Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε και να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε! ...
- Στέλιος Καζαντζίδης-

Τι είναι ο κόσμος;
Ο κόσμος είναι λάθος αντίληψη. Δεν είναι παρά ένα όνειρο.
Ναι, και οι φιγούρες που φαίνονται ότι περπατούν είναι προβολές του μυαλού σου. Το έχεις βιώσει αυτό στην ζωή σου;
Στην αρχή αυτή η σκέψη ακούγεται πολύ τρομακτική. Ιδίως όταν δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αλλά μόλις χαλαρώσεις και ανοίξεις το μυαλό σου, θα σου αποκαλυφθεί ότι η ελευθερία σου βρίσκεται σε αυτή την παραδοχή.
Δεν υπάρχει κόσμος. Αυτό σημαίνει ότι είσαι δημιουργός της δικής σου πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος. Αυτό είναι καταπληκτικό. Αντί να είναι πια τρομακτικό, γίνεται η πιο συναρπαστική προοπτική στον κόσμο! Όλα περιέχονται μέσα στο μυαλό σου! Και καθώς αλλάζεις το μυαλό σου, ο κόσμος αλλάζει!
Η πόρτα της φυλακής ανοίγει!
Οι πόρτες του Ουρανού βρίσκονται μπροστά σου!

«Ακολούθησε το φως Του, και δες τον κόσμο έτσι όπως τον βλέπει Αυτός. Άκουγε την Φωνή Του μόνο σε ό,τι σου μιλάει.»

Ο Θεός είναι τα πάντα. Ο Θεός είναι ο Λόγος. Άφησε τον εαυτό σου να βλέπει το Θεό παντού. Άφησε τον Θεό να βρίσκεται σε κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα σου (ακόμα και αν ποτέ δεν χρησιμοποιείς την λέξη «Θεός»). Αυτή είναι η ομορφιά. Δεν χρειάζεται να κάνεις κήρυγμα. Δεν χρειάζεται να προσηλυτίζεις ή να διδάσκεις με την γνωστή έννοια. Απλά έχεις την Σκέψη του Θεού στο μυαλό σου, και αφήνεις τον Θεό να περιέχεται σε κάθε λέξη που χρησιμοποιείς ή σκέφτεσαι.
Οι σκέψεις είναι το πιο ισχυρό πράγμα στον κόσμο!
Μοιάζει κάπως με τον Μασαρού Εμότο και τους υδρο-κρυστάλλους του. Πρώτα εξαγνίζει το νερό με τον ήχο της δόνησης (ή αντίστροφα – δηλητηριάζει το νερό με αρνητική δόνηση όπως «Σε μισώ»). Αλλά σε αυτά τα πειράματα με το νερό, δείχνει την ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. Δείχνει ότι όταν η Αγάπη είναι η λέξη, τότε όλα τα πράγματα γίνονται όμορφα.
Το ίδιο συμβαίνει και με σένα. Άφησε τον Θεό να γεμίσει κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα σου. Άφησε τον Θεό να βρίσκεται σε κάθε λέξη που έρχεται στ’ αυτιά σου.
Αυτό μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο.
Όταν κάποιος λέει «είσαι άσχημος» ή «είσαι βλάκας» ή σε μισώ», άφησε την Σκέψη του Θεού να εξαγνίσει αυτά τα λόγια πριν φτάσουν στ’ αυτιά σου. Από αυτό το ιερό μέρος, τίποτα δεν μπορεί να σε επηρεάσει. Τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει. Μέχρι που να σε φτάσει μια αρνητική κουβέντα θα έχει ήδη μεταμορφωθεί σε ένα ολάνθιστο κήπο και το μόνο που θα βλέπεις θα είναι ο Θεός.
Βέβαια, χρειάζεται εξάσκηση και επαγρύπνηση.
Θα βλέπεις αυτόν που προφέρει τις μισητές λέξεις σαν κάποιο που σου ζητά αγάπη, διότι
«Αυτό που δεν είναι αγάπη, είναι έκκληση γι αγάπη.» « Αυτό που δεν είναι αγάπη είναι φόβος.»
Βάλε τον Θεό στα πάντα. Βλέπε τον Θεό παντού. Δες Τον μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Βρίσκεται μέσα σε κάθε ήχο, σε κάθε δέντρο, μέσα στον καφέ σου, στο κομπιούτερ που γράφεις, στην καρέκλα που κάθεσαι, στο κρεβάτι που κοιμάσαι, στο νερό που πλένεσαι, στο φαγητό που τρως, και στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Ο Θεός βρίσκεται μέσα στα πάντα!
Αυτό δεν έχει να κάνει με θρησκεία, ούτε με πνευματικότητα. Δεν υπάρχει ανάγκη να αποδείξεις τίποτα. Ούτε καν λόγος να μιλήσεις. Απλά παρατήρησέ το και θα δεις ότι είναι αλήθεια.
«Και άφησε Αυτόν να σου δίνει γαλήνη και βεβαιότητα, τις οποίες εσύ τις είχες αποδιώξει μακριά, αλλά ο Ουρανός τις είχε φυλάξει για σένα μέσα σ’ Αυτόν.» «Ας μην επαναπαυθούμε μέχρι που ο κόσμος να λάβει μέρος στην μεταμορφωμένη οπτική μας. Ας μην είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι που η συγχώρεση να γίνει ολοκληρωτική. Και ας μην επιχειρούμε να αλλάξουμε την λειτουργία μας» «Και ας μην προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε την λειτουργία μας.»
Πρέπει να σώσουμε τον κόσμο.
Καταπληκτικό δεν είναι;
Όταν αφήσεις τον Χριστό (τον πραγματικό σου Ιερό Εαυτό) να είναι Αυτός που κοιτάζει μέσα από σένα, και εργάζεται μέσα από σένα, τότε η ζωή σου θα γίνει ένα απλό και χαρούμενο παιχνίδι. Όλα σου τα προβλήματα λύνονται αυτόματα. Τα πάντα θεραπεύονται και οι ασθένειες εξαφανίζονται χωρίς ν’ αφήσουν ούτε ίχνος.
Και όλα αυτά γίνονται επειδή απλά πήρες μιαν απόφαση – και έδειξες και λίγη προθυμία – ν’ αφήσεις τον Χριστό ν’ αναλάβει το σώμα σου και την ζωή σου.
Σ’ ευχαριστώ πολύ.
Όλοι οι άγγελοι, και ο Θεός ο Ίδιος, αγαλλιάζουν που άκουσες το κάλεσμα.

2 σχόλια:

delta είπε...

Που οφείλονται όλες οι φοβίες και τα άγχη μας ; Στον «γυάλινο» κόσμο, στον εύθραυστο κόσμο, στον απρόβλεπτο κόσμο, στον κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται. Και σε ολόκληρη τη ζωή του ο άνθρωπος ψάχνει για ασφάλεια και σταθερότητα. Σε λάθος κόσμο …

Τους στίχους του γυάλινου κόσμου του Απόστολου Καλδάρα έγραψε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και ποιήτρια η οποία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την αναγνώριση του έργου της και για την είσπραξη δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα, παρά την επιτυχία των τραγουδιών της, να πεθάνει φτωχή.

Χριστίνα είπε...

Είχε όμως γνωρίσει, τον πραγματικό κόσμο, τον κόσμο των θαυμάτων, και γι αυτό έφυγε από εδώ πάμπλουτη..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...