Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η απαίτηση εκατομμυρίων ανθρώπων για ένα πιο δροσερό αύριο θα λάμψει διά της συσκότισης το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα φώτα θα σβήσουν για μία ώρα σε 2.800 πόλεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Η Ακρόπολη, οι Πυραμίδες της Γκίζας, ο Πύργος του Αϊφελ, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ και το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου είναι μερικά από τα μνημεία που θα σκοτεινιάσουν για την Ώρα της Γης στις 20.30, μια πρωτοφανή, συμβολική κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η απήχηση της πρωτοβουλίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο, όπου η διεθνής κοινότητα θα συντάξει τη νέα συμφωνία που θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο το 2012.

«Πάντα είχαμε το βλέμμα στο 2009 λόγω των διαπραγματεύσεων της Κοπεγχάγης στο τέλος του έτους. Μένουν οκτώ μήνες μέχρι την Κοπεγχάγη και θεωρούμε ότι [η Ώρα της Γης] είναι κάτι σαν δημοψήφισμα για το θέμα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντι Ρίλεϊ, διευθυντής της πρωτοβουλίας στην Αυστραλία.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007 ως διαμαρτυρία για την περιβαλλοντικά «ανάλγητη» πολιτική της τότε αυστραλιανής κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία επεκτάθηκε σε διεθνές επίπεδο το 2008 και φέτος κλιμακώνεται με επταπλασιασμό των επίσημων συμμετοχών σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το video
http://www.youtube.com/watch?v=DyiVzsx7JKI

Διαβάστε περισσότερα εδώ
http://www.earthhour.org/home/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...